« Terug naar nieuwsoverzicht

Glazes voor de barbecue

Nieuw assortiment Glazes voor de barbecue

Wat een heerlijke temperaturen! Het belooft een lekkere zomer te worden en daar past de barbecue natuurlijk erg goed bij. Bresc introduceert 4 compleet nieuwe glazes voor unieke smaak en glans. Heerlijke nieuwe producten voor de horecaprofessional die actief wil zijn in (outdoor) barbecue en grill en eenvoudig wil variëren met smaak. Vanaf heden verkrijgbaar bij Zegro!

Voor een krachtige smaak en een glanzende afwerking kun je nu kiezen uit vier nieuwe glazes: Soja & Zwarte Knoflook, Honing & Tijm, Pruim & Gember en Geroosterde knoflook & Soja. Net vóór het einde van de grilltijd wordt het stuk vlees, vis of groente afgelakt met één van deze glazes. Zo kun je ideaal regenereren voor een unieke smaak en glans.

De nieuwe reeks smaakmakers speelt in op de huidige trend outdoor cooking, waarbij het gehele jaar door de barbecue/grill een onmisbare beleving is in de horeca. Naast de standaard toepassingen met vis, vlees en kip is de nieuwe reeks ook perfect te combineren met groenten voor verrassende vegetarische en vegan gerechten. 

We hebben 4 recepten voor je geselecteerd waar de glazes een mooie rol in spelen. Ontdek bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai een overheerlijke gerookte zalm in Bobby Flay Style creëert of hoe je de Bresc Soja en zwarte knoflook glaze toepast voor de lekkerste ribs.

WARM GEROOKTE ZALM IN BOBBY FLAY STYLE

warm gerookte zalm in bobby flay style 20220615120017 640x640

INGREDIËNTEN

  • 1000 g verse zalm met vel
  • 100 g Bresc Marinade voor varkensvlees
  • 100 g Bresc Pruim en gember glaze
  • 1 cederhoutenplankje

BEREIDINGSWIJZE

Week het cederhoutenplankje voor minimaal 1 uur in water. Marineer de zalm minimaal 12 uur met Marinade voor varkensvlees. Maak de barbecue klaar voor direct grillen op 150 °C. Plaats de zalm op het plankje met de huid naar beneden. Gaar de zalm gedurende 10 min op de barbecue. Strijk de Pruim en gember glaze voorzichtig over de zalm en laat de temperatuur oplopen tot 175 °C. Gaar nog eens 10 a 15 minuten tot een kern van 50 °C.

VIS SPARE RIBS

vis sparibs 20220615115637 640x640

INGREDIËNTEN

  • 1000 g zeeduivelstaarten
  • 150 g Bresc Mango en habanero salsa
  • 75 g Bresc Geroosterde knoflook en soja glaze
  • 50 g olijfolie
  • 10 g Bresc Knoflook gehakt
  • 5 g Bresc Groene & rode peper WOK
  • peper, zout
  • 160 ml water
  • 160 ml sushi azijn
  • 20 g Bresc Knoflook gehakt
  • 20 g suiker
  • 5 g zout
  • 2 st uien, rood
  • 1 st jalapeño peper

BEREIDINGSWIJZE

Portioneer de zeeduivelstaarten in plakken en snijd door zodat er ribben ontstaan. Vermeng de olijfolie met Groene & rode peper WOK en knoflook. Breng op smaak met peper en zout, marineer hierin de zeeduivel en gaar sous-vide gedurende 20 minuten op 50℃. Laat hierna terug koelen. Verhit de barbecue tot 150 ℃. Lak in met de Geroosterde knoflook en soja glaze. Rooster de ribben kort aan beide kanten. Serveer met de Mango en habanero salsa en zoetzure uien.

Halveer de uien en snijd in plakken. Snijd de jalapeño in plakjes snijden. Vermeng met elkaar en voeg de knoflook toe. Breng de sushi azijn, water, suiker en zout aan de kook. Voeg toe aan de uien en peper. Vacumeer en laat minimaal een uur marineren.

BBQ HONEY KIPDIJ

img 4094 srgb 20220615095015 640x640

 INGREDIËNTEN

  • 8 kippendijen met vel
  • Bresc Marinade voor kip
  • Bresc Honing en tijm glaze

BEREIDINGSWIJZE

Snijd het overtollige vet weg en marineer de kippendijen met Marinade voor kip (gebruik 10% per kilo vlees). Trek vacuüm en laat 24 uur marineren. Maak de barbecue klaar voor indirect grillen op 110°C. Vorm de kippendijen tot mooie pakketjes in aluminiumfolie met het vel naar boven. Gaar de dijen tot een kerntemperatuur van 57°C en bestrijk voor de 1e keer met Honing en tijm glaze. Bestrijk de dijen bij een temperatuur van 62°C voor de 2e keer met glaze, de 3e keer kan bij een temperatuur van 67°C. Gaar rustig door en serveer de kip als deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 72°C.

SPARE RIBS

spareribs 20220615162852 640x640

 INGREDIËNTEN

  • 4 st baby back ribs
  • Bresc Marinade voor varkensvlees
  • Bresc Soja en zwarte knoflook glaze

BEREIDINGSWIJZE

Verwijder het vlies aan de bot kant en marineer de ribben met Marinade voor varkensvlees (ga uit van 10% marinade per kilo vlees). Trek vacuüm en laat 24 uur marineren. Maak de barbecue klaar voor indirect grillen op 110 °C. Plaats de ribben op de barbecue en laat 3 uur garen. Haal de ribben van de barbecue, bestrijk met een dun laagje Soja en zwarte knoflook glaze en pak in met aluminiumfolie. Plaats de pakketjes terug op de barbecue voor 1 uur. Pak de spareribs uit, bestrijk nogmaals met een dun laagje Soy and black garlic glaze, plaats voor 30 minuten terug op de barbecue en gaar tot een kern van 88 °C. Haal de ribben van de barbecue en laat 10 minuten rusten.

Deel dit bericht: