« Terug naar nieuwsoverzicht

Kopke wijn

Nieuw assortiment Kopke wijn

Kopke

 

Het port- en wijnhuis Kopke werd in 1638 opgericht door Cristiano Kopke en is het oudste wijnbedrijf in Portugal van buitenlandse oorsprong. Het is dan ook diep vervlochten met de Portugese traditie.

De port van Kopke worden geëxporteerd over de gehele wereld. De Kopke portkelders bevinden zich in de 'Entreposto de Gaia', waar de meeste kelders al sinds eeuwen zijn gevestigd. Hier rijpen de portwijnen onder de meest gunstige omstandigheden in traditionele houten vaten. 

Maar wat niet iedereen weet, is dat Kopke uit haar eigen wijngaarden in de Dourostreek ook een aantal mooie wijnen produceert. We bieden twee soorten aan die opgevoed zijn op hout en twee zonder houtopvoeding!

 

0886.311.76

Kopke Vinho Douro Tinto

Douro – Portugal
Zeer verrassend door het donkere, rijpe, zeer sappige, volle en zwoele karakter van de wijn. Lange, volle afdronk met veel rijp fruit nuances. Een zeer verleidelijke wijn met een warm en rondborstig karakter.

 

0886.319.66

Kopke Vinho Douro  Branco

Douro – Portugal
De wijn heeft aroma’s van tropisch fruit en citroen. In de mond een evenwichtige zuurheid die de wijn een mooie frisheid verleent. De afdronk is levendig en aromatisch.

 

0886.310.01

Kopke Vinho Douro Tinto Reserva

Douro – Portugal
Deze rode wijn met aroma's van donkerfruit, chocolade en mineraliteit, heeft een hele mooi tannine structuur met fijne zuren wat zorgt voor een mooi gebalanceerde wijn, gevolgd met een lange elegante afdronk.   

 

0886.312.06

Kopke Vinho Douro  Branco reserva

Douro – Portugal
Het smaakpallet van deze witte wijn is vet, intens, limoenachtig en fris met hinten van meloen. Mooi evenwicht tussen het vettige en aromatische van deze wijn. Een lange mooie delicate afdronk

 

 

Deel dit bericht: