« Terug naar nieuwsoverzicht

NIEUW: Eerlijke koffie van Sococo

Nieuw assortiment NIEUW: Eerlijke koffie van Sococo

De koffies van Sococo

Sococo werkt alleen met specialty koffies en dus zijn alle koffiebonen 100% Arabica, single origin én single estate. Deze koffiebonen van hoge kwaliteit kopen zij rechtstreeks in bij een koffiepartner in Guatemala, zonder tussenkomst van coöperaties. Deze koffiepartner heeft een bewuste keuze gemaakt om van commercial koffie over te stappen naar specialty koffie. Dit heeft een unieke en hoge kwaliteit koffie opgeleverd.

Bij specialty koffie (vaak van micro lots) ligt het volume lager, maar de kwaliteit veel hoger. En minstens zo belangrijk, voor deze specialty koffie wordt een prijs betaald die recht doet aan de bijzondere en exclusieve kwaliteit. Deze prijs ligt gemiddeld 2,5 keer hoger dan fairtrade koffie. Door de echte waarde van de koffie te betalen ontstaat er meer financiële ruimte, waardoor er meer aandacht uitgaat naar duurzaamheid en het creëren van betere leefomstandigheden voor de medewerkers.  

Door jaarlijks de leverancier te bezoeken weet Sococo exact waar de bonen vandaan komen. Op deze manier garanderen ze dat niet alleen de koffieboer een eerlijke prijs voor zijn product ontvangt, maar er ook voldoende aandacht is voor de leefomstandigheden van de medewerkers.

koffieblik 

Schakels en Transport

Extra schakels zoals het wassen, drogen en het transport van de koffiebonen worden door de koffieleverancier in eigen beheer gedaan. Door deze kostbare schakels zelf te doen, ontstaat de mogelijkheid om extra te investeren in kwaliteit en ontwikkeling, waar omliggende koffieboeren ook aan mee profiteren. De ontwikkeling blijft hierdoor niet beperkt tot de koffieleverancier, maar heeft betrekking op het hele gebied. De ambitie van Sococo is om binnen 5 jaar al hun koffie op de meest duurzame manier te importeren, waarbij gebruik gemaakt wordt van duurzame energiebronnen. Een mooie uitdaging!

DSC00929 1024x768 

Eerlijke kansen

Bij Sococo is iedereen bijzonder, zonder beperkingen, zonder landsgrenzen. Dat betekent dat ze niet alleen maar voor eerlijke koffie gaan. In Nederland ontwikkelt Sococo diverse initiatieven om mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, te helpen in hun ontwikkeling. De koffie wordt bijvoorbeeld verpakt vanuit leerwerkbedrijven en de kunst op de verpakkingen wordt gemaakt tijdens de dagbesteding van participatiebedrijven.

 

Tweede kans

De bonen van Sococo verdienen een tweede kans! Dit betekent dat Sococo ze niet alleen levert, maar ook weer ophaalt. De koffiedrab wordt gebruikt om verschillende producten mee te maken, zoals bijvoorbeeld oesterzwammen.

9200000117883875 1 

 

Deel dit bericht: