« Terug naar nieuwsoverzicht
Pure Olive Oil
Nieuw assortiment
Pure Griekse Olijfolie
Het geheim achter de prachtige zachte smaak van Pure Olive Oil is de zeldzame Throuba olijf, die alleen op het Griekse eiland Thassos groeit. Op dit eiland in de Noord-Egeīsche Zee vind je weelderige Mediterrane vegetatie en zeer zuivere lucht. Geen wonder dat het eiland ook wel bekend staat als de "Smaragd van Griekenland".
De olijfgaarden zijn een belangrijke bron van inkomsten en de bevolking zorgt dan ook met passie en toewijding voor de "Heilige Olijfboom". Vanwege het Mediterraans klimaat en de noordelijke ligging regent het regelmatig op Thassos. Dit zorgt voor een goede voedingsbodem en een gezonde groei van de olijfbomen. Pure Olive Oil is dan ook één van de zuiverste olijfolieën ter wereld.
Productspecificaties
- Op biologische wijze gekweekt
- Gemaakt van 100% Throuba olijven
- Handmatig geplukt en geselecteerd
- Koud geperst - 1e persing, via een snel geavanceerd productieproces dat zorgt voor hoge kwaliteit olijfolie
- Ongefilterd - Natuurlijk helder verkregen wat zorgt voor maximaal behoudt van smaak, vitamines, mineralen, antioxidanten, aroma's en geur
- Subliem zuiver - Zuurgraad 0,2 - 0,5%
- Rookpunt: 225℃
- Gebruik: Koud en warm
- Aanbevolen door topchef Paul Fagel
Smaakprofiel
- Kleur: Helder, goud-geel
- Geur: Licht fruitig
- Smaak: Delicaat zacht - verse olijven, licht bitterzoet, beetje peperig, iets fruitig met een zweem van gras en walnoten
- Nasmaak: Delicaat zacht - licht filmend met lengte
Nu verkrijgbaar bij Zegro.