« Terug naar nieuwsoverzicht

Burgemeester Aboutaleb op bezoek bij Zegro Rotterdam

Nieuws Burgemeester Aboutaleb op bezoek bij Zegro Rotterdam

Woensdag 29 november jl. bracht burgemeester Aboutaleb een bezoek aan Zegro Rotterdam. De reden van zijn bezoek was dat Zegro "De Hart voor Rotterdam prijs" gewonnen heeft.

"De Hart voor Rotterdam prijs" is een ondernemersprijs op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen. Ieder jaar wordt deze prijs uitgereikt door MKB Rotterdam Rijnmond en het Werkgevers ServicePunt Rijnmond. Het thema van dit jaar was 'participatie door mensen met een arbeidsbeperking'.

Burgemeester Aboutaleb werd ontvangen door Zegro directeur Leon van Bokkem die hem alle ins en outs van het distributiecentrum heeft laten zien. Het distributiecentrum is de locatie waar werknemers met een arbeidsbeperking werkzaam zijn. Na een aantal leuke gesprekken met deze werknemers werd het bezoek van de burgemeester afgesloten met een kopje koffie in de brasserie. 

Naast de begeleiding van deze jongeren met een arbeidsbeperking was de burgemeester ook zeer te spreken over de begeleiding van Zegro van stagiaires. De stagiaires zijn afkomstig van het mbo, zoals het Albeda College, ROC Zadkine, STC Group en Accent. Tijdens de stage worden de studenten klaargestoomd voor een plek op de arbeidsmarkt.

Zegro, dé groothandel voor horeca en grootverbruiker, is een echt Rotterdams familiebedrijf. Sinds 45 jaar is Zegro een begrip in Rotterdam en omgeving. Al in 2013 begonnen ze met het aanbieden van arbeidsplaatsen voor de doelgroep van werknemers met een arbeidsbeperking. Inmiddels heeft Zegro een groot aantal werkplekken voor mensen uit deze doelgroep, waaronder veel vaste contracten. 

Ruim 7,5% van het totale personeelsbestand bestaat uit werknemers uit deze doelgroep. Het doel is om op te schalen als dit succes heeft. Zegro is hierin een groot voorbeeld voor andere ondernemers uit de regio.

 

Deel dit bericht: