« Terug naar nieuwsoverzicht

GANZ, een nieuw product van een mooi stukje Hollands wild

Nieuws GANZ, een nieuw product van een mooi stukje Hollands wild

Ontstaan uit voorliefde voor het smakelijke stukje vlees en het gebrek aan afzetmarkt voor de Hollandse gans, heeft Raaskal een bijzondere en smakelijke snacklijn ontwikkeld op basis van 100% Hollands ganzenvlees. De bitterballen en kroketten zijn goed gevuld met vlees, want gans is er genoeg. In bekende bitterballen en kroketten zit veelal geen verhaal achter het gebruikte vlees verteld Henstra;

"wij gebruiken het bijzondere vlees van de wilde Hollandse gans voor de vulling en trekken de bouillon van de karkassen, hierdoor wordt het dier en haar vlees volledig benut en kunnen we de heerlijke smaak van gans optimaal overbrengen."


Eigenaar van Raaskal Foodcreators Sjoerd Henstra, heeft afgelopen weken met aandacht de berichtgeving van meerdere kranten in Nederland gevolgd omtrent de problematiek van het "niet te verkopen" ganzenvlees. De gans is als diersoort in grote getalen aanwezig in ons waterrijke land en veroorzaakt veel overlast en miljoenen schade aan onze landbouw en inheemse flora en fauna. De van origine chef-kok is al jaren groot fan van de toepasbaarheid van dit mooie stukje Hollands wild. Zo past hij het vlees van de watervogel al jaren toe in zijn gerechten en recepturen. Afgelopen maanden heeft Henstra met zijn bedrijf gewerkt aan het ontwikkelen van een nieuw product met de merknaam GANZ.

De ganzen worden verkregen in verschillende delen van het land en met speciaal koeltransport naar de productiekeuken vervoerd. "Alle ganzen die wij gebruiken worden uit het wild geoogst door jagers, zij zijn in het bezit van een jachtakte en beschikken dus over de kennis en kunde die nodig is om een diersoort verantwoord en humaan te bestrijden." "Wilde ganzen hebben een prachtig en vrij leven gehad en komen met zo min mogelijk leed aan hun einde, zo veel mooier en zo veel natuurlijker dan het vlees dat wij dagelijks consumeren."

De GANZ bitterballen en kroketten zijn vanaf heden te verkrijgen via horecagroothandel Zegro.

 

Deel dit bericht: