« Terug naar nieuwsoverzicht

Marco van den Bos - Beste praktijkopleider 2018!

Nieuws Marco van den Bos - Beste praktijkopleider 2018!

Marco van den Bos wint verkiezing beste praktijkopleider 2018 in de sector Transport & Logistiek


Marco van den Bos uit Rotterdam is de beste praktijkopleider voor mbo-studenten in de sector Transport & Logistiek. 19 juli 2018 maakte SBB dat bekend.

 

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Marco leidt al jaren mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Hij is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat onze jeugd de toekomst heeft, en iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten in het leven al weten ze dit soms nog niet”.

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.


Deel dit bericht: