« Terug naar nieuwsoverzicht

Winestein

Nieuws Winestein

Zegro & WineStein bundelen krachten

In een nieuwe samenwerking bundelen Zegro en WineStein hun krachten op het gebied van wijn. Hoe pakken zij dit aan? Met een app die voor elk denkbare gerecht de perfecte wijn adviseert. De WineStein-app verbindt wijn- en gastronomische kennis met moderne wetenschap, om zo de best passende wijnen te kunnen adviseren. Deze digitale sommelier is daarom ideaal voor professionals in de retail en horeca, maar ook voor wijnliefhebbers.

Met WineStein hoopt Zegro retail en horeca professionals nog beter te kunnen adviseren op het gebied van wijn. Vanaf november 2018 kunt u zich daarom in de winkel van Zegro Rotterdam – Spaanse Polder laten adviseren door deze digitale sommelier. Laat uzelf verrassen door de hoogwaardige adviezen van WineStein.

Hoe werkt WineStein

Op basis van artificial intelligence matcht de software van WineStein de gastronomische eigenschappen van een gerecht met die van een wijnsoort. Oftewel het DNA van het gerecht en het DNA van de wijn moeten samen een perfecte match vormen om door WineStein geadviseerd te worden. Voor de bouw van deze software is de kennis van top wijnexperts en Michelin sterrenkoks gebruikt. WineSteins’ zelflerende algoritmes maken het vervolgens voor iedereen mogelijk om de ideale wijn te vinden, op basis van gerechten en voorkeuren. WineStein maakt het selecteren van wijn hierdoor nog makkelijker.

Bij het matchen van wijn en gerecht houdt WineStein rekening met de ingrediënten, bereidingswijzen en eventueel sauzen, kruiden en bijgerechten. Op basis van deze gegevens berekent de app een smaakprofiel dat vervolgens wordt gelinkt aan de best passende wijn. Andersom kan WineStein ook een gerecht adviseren bij een specifieke wijn. Ook kan de digitale sommelier wijnen adviseren op basis van smaakvoorkeuren. Zo vinden horeca professionals eenvoudig de perfecte wijn voor hun gasten.

Experts aan het woord

In Nederland maken diverse restaurants al gebruik van de WineStein-app. Michelinsterren Chef René Brienen is zeer te spreken over de app: “WineStein maakt samen met onze Sommelier de mooiste wijn-spijscombinaties waarvan mijn gasten geweldig genieten. Het helpt ze met het maken van hun keuze en ze durven sneller de aanbevolen wijn te nemen die een perfecte match is met hun gerecht". Ook Ron Blaauw van Gastrobar Paris heeft positieve ervaringen met WineStein: “Mijn gasten vinden WineStein geweldig. De perfecte combinaties die WineStein adviseert helpen mij bij het creëren van een onvergetelijke ervaring voor mijn gasten en het bevordert mijn wijnverkoop.

WineStein biedt tevens training en ondersteuning voor horecapersoneel. “Wijn-Spijs is niet eenvoudig maar door WineStein is de drempel voor mijn collega's veel lager en leren ze makkelijker en sneller. Niet alleen het personeel, maar ook onze gasten vinden WineStein erg leuk. Door WineStein verkoop ik meer en betere wijnen!” (Michael Berkholst, Restaurant Manager Mercure Hotel Amsterdam). Deze WineStein trainingen kunnen onder andere gevolgd worden bij Zegro. “Als je wijn/spijs naar een hoger niveau wilt tillen kan dat super goed met WineStein! De app geeft je goede ondersteuning en een uitgebreide training voor het team. Leuk effect is dat ik door WineStein anders zoek naar nieuwe wijnen. Ik raad WineStein zéker aan bij mijn collega’s die meer uit wijn willen halen” (Martijn van Steijn, Restaurant Manager Restaurant C).

De voordelen

• Een directe stijging van 20-35% in de wijnomzet
• Ondersteuning bij het inkopen van de juiste wijnen
• Gemakkelijk in het gebruik
• Uw eigen digitale wijn- en menukaart

NW12 WINESTEIN 4 

Meer weten?

Op de wijnafdeling van Zegro kan kennis gemaakt worden met WineStein. Via een touchscreen vindt u eenvoudig de perfecte wijn bij uw gerechten. Daarnaast kan binnen onze online bestelomgeving toegang verkregen worden tot de WineStein-app. Zo kan ook online direct de juiste wijn bij gerechten besteld worden. Voor vragen en extra informatie kan contact worden opgenomen met onze eigen vinoloog: Daan Gillissen dgillissen@zegro.nl 

  

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor vragen of meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij Jeannette van Merwijk – afdeling Marketing bij Zegro via 010-2987474 of communicatie@zegro.nl o.v.v. WineStein. 

Deel dit bericht: