« Terug naar nieuwsoverzicht

Word jij de eerste Next Gen. Chef van Rotterdam?

Nieuws Word jij de eerste Next Gen. Chef van Rotterdam?

Word jij de eerste Next Gen. Chef van Rotterdam?

Zegro heeft iets nieuws. Een online kookwedstrijd: The Next Gen. Chef of Rotterdam. De kookwedstrijd voor de chefs van morgen. Online? Nou ja, je moet wel kunnen koken en we gaan wel de gerechten proeven, maar we horen en zien graag het verhaal van het recept bij ons verschijnen via social media, mail, YouTube of stories. Hoe dat werkt? Lees met ons mee…

Voor jonge chefs

Jong talent opgelet! We richten ons op jonge, creatieve chefs, die op de hoogte zijn van de laatste trends en niet bang zijn voor een uitdaging. Je hoeft alleen maar aan de volgende drie eisen te voldoen:

- Je bent creatief
- Je bent werkzaam in een restaurant in groot Rotterdam
- Je bent 27 jaar of jonger
- Jouw gerecht is binnen een half uur te bereiden (als je de finale haalt)

Meedoen gaat zo

Het eerste deel van de wedstrijd vraagt creativiteit. Zegro wil graag zien wat de jonge chef in huis heeft. Welk verhaal hoort er bij zijn of haar gerecht? Hoe wordt dat verhaal het best verteld? Dat bepaalt de chef zelf! Ben je een ware Instagram-held of goed met video’s, of maak je de mooiste tekeningen van recepten, of heb je de snelste snijtechniek die super in slomo te showen is? Meedoen doe je door je verhaal te vertellen, via Instagram, YouTube, Messenger, e-mail, door live langs te komen, een brief of een getekend recept te sturen; het maakt niet uit. Verras Zegro.

Wat het ook is, Zegro vraagt de jonge chefs te laten zien waarin ze uitblinken en dit met ons te delen. Zegro kiest drie finalisten die een live finale doen in het kooktheater van Zegro. Voor de winnaar, de Next Gen. Chef zijn er schitterende prijzen te winnen.

Jury en prijzen

Dus ken je een chef die mee moet doen, laat haar of hem dit artikel lezen. Ben je zelf die chef die mee wil doen, laat ons dan ons dan zien wat je in huis hebt en geef je op voor Next Gen. Chef. Er zijn mooie prijzen te winnen, zoals een uitgebreid profiel op de Buik van Rotterdam over jou en de keuken waar je in staat. Zegro verzorgt een totaalpakket aan prijzen, met onder andere masterclasses, tickets voor de leukste Rotterdamse evenementen en gave reizen naar diverse leveranciers en wijnhuizen.

De inzendingen zullen beoordeeld worden door een jury bestaande uit François Geurds (FG Restaurant**, FG Food Labs* en voormalig FG Bistro), Justin Niessen (Just Rotterdam), William Domenech (Zegro) en Gijsbregt Brouwer (mede-oprichter van de Buik). Zij zullen in de finale ook de uiteindelijke winnaar kiezen.

Meedoen?

Ben jij enthousiast geworden? Stuur je inzending vóór 20 oktober naar rotterdam@debuik.nl en wie weet strijd jij dadelijk om de titel Next Gen. Chef of Rotterdam. Je mag ons of Zegro natuurlijk ook taggen op social media of op een andere creatieve manier bereiken met jouw inzending. Of stuur een bericht via WhatsApp 06-15662908

De finale vindt plaats op maandag 5 november 2018 van 12.00 tot 16.00 in de kookstudio van Zegro.

Bron: De Buik

Deel dit bericht: