« Terug naar nieuwsoverzicht

Zegro legt zonnedak aan

Nieuws Zegro legt zonnedak aan

Laat de zon maar schijnen!

Duurzaamheid staat hoog bij ons in het vaandel. Toen we hoorden over het initiatief ‘Zon op Bedrijfsdaken’ vanuit de gemeente Rotterdam, waren we dan ook meteen enthousiast. De directie van Zegro en facilitair manager Marco van den Bos hebben dit project op zich genomen en succesvol doorgevoerd bij Zegro. Sinds 23 juli 2019 beschikken wij daarom over 1.672 werkende zonnepanelen op ons dak aan de Schuttevaerweg.

Het initiatief ‘Zon op Bedrijfsdaken’ is gestart door de gemeente Rotterdam en ECONNETIC, met als doel zonne-energie aantrekkelijk te maken voor Rotterdamse ondernemers en bedrijven. 40 bedrijven in de Spaanse Polder hebben besloten om mee te doen met dit initiatief, waaronder dus Zegro. Wij mochten zelfs als één van de eerste bedrijven in de Spaanse Polder ons zonnedak openen.

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) was aanwezig tijdens dit trotse moment en opende officieel ons splinternieuwe zonnedak. Vanaf nu kunnen we hiermee zelf energie opwekken uit zonlicht. Daarbij krijgen we begeleiding en ondersteuning van energieadviesbureau ECONNECTIC. Zij helpen de bedrijven in de Spaanse Polder bij het plaatsen en onderhouden van de in totaal ruim 3.400 zonnepanelen. Met zoveel panelen wordt genoeg elektriciteit opgewekt voor wel 314 huishoudens!

Een win-winsituatie. De zonnepanelen verdienen zichzelf namelijk terug én het is een duurzame manier van energieopwekking, waardoor het milieu gespaard wordt. Dat is echter niet het enige. Dankzij de toekenning van de SDE+-subsidie (Stimulering Duurzame Energie) is het ook nog eens extra aantrekkelijk gemaakt voor bedrijven om zonnedaken aan te leggen.

De gemeente Rotterdam wil, met het oog op toekomstige generaties, zonne-energie graag zo toegankelijk mogelijk maken. Met het grote aantal platte daken in de Spaanse Polder komen ze hier al een heel eind mee. Wij kunnen alleen maar trots zijn dat we deel uitmaken van dit mooie initiatief. Samen maken we op een eerlijke en verantwoorde manier ambities waar.

IMG 0455IMG 0409

Deel dit bericht: