Zegro winnaar MKB Rotterdam Rijnmond Leerwerkbedrijf van het jaar 2016!

ZEGRO winnaar MKB Rotterdam Rijnmond Leerwerkbedrijf van het Jaar 2016!

Tijdens de zeer drukbezochte MKB Rotterdam Rijnmond Kerstborrel 2016 is ZEGRO uitgeroepen tot ”MKB Rotterdam Riijnmond Leerwerkbedrijf van het Jaar 2016”! Uit een zeer groot aantal kandidaten waren 4 genomineerden overgebleven, te weten: Ferro-Fix, De Rotterdam B.V. (Het SS Rotterdam), Richard Shoes en ZEGRO.De prijsuitreiking werd gedaan door wethouder Maarten Struijvenberg en de toetsing vond plaats op 8 onderdelen, te weten:

  • Passie voor het vak
  • Professionele begeleiding personeel
  • Oprechte belangstelling voor de stagiair
  • Talentontwikkeling
  • Contextrijk leren
  • Participatie ouders
  • Maatschappelijke betrokkenheid
  • Visie op de toekomst van het vak

Voorafgaand is de jury ook op bezoek geweest bij de vier genomineerden. Uit het juryrapport blijkt dat het eigenlijk alle vier winnaars zijn. Het kiezen van één winnaar uit vier winnaars was ook niet makkelijk. Klik hier voor het juryrapport.

ZEGRO een echt Rotterdams familiebedrijf
Marco van de Bos is 10 jaar geleden gestart met de inzet van stagiaires bij het samenstellen van kerstpakketten . Zij leerden op deze manier op kleinschalig niveau het logistieke proces van de Zegro kennen. Nog steeds ziet de stagair alle onderdelen van het logistieke proces, zodat theorie en praktijk in elkaars verlengde liggen.
Ongeveer 42 stagiaires van verschillend niveau zijn actief binnen alle afdelingen van Zegro. Iedere stagiair maakt eerst kennis met de werkvloer. Hij leert daarmee de basis werknemersvaardigheden, zoals klanten begroeten, en wordt gekoppeld aan een leermeester op de werkvloer. De leermeester bekijkt welke talenten de stagiair heeft en welke talenten nog ontwikkeld moeten worden.
Ook de achtergrond van iedere stagiair vindt Marco belangrijk. Wat heeft de stagiair nodig om zich beter te ontwikkelen? Er is daarbij ook oog voor privéomstandigheden.

Bekijk hier ook de korte reactie van Zegro op het winnen van MKB Rotterdam Riijnmond Leerwerkbedrijf van het Jaar 2016.

Terug naar overzicht
Altijd als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief