Workshop Thaise Curry

Introductie

Tijdens deze workshop leer je drie verschillende Thaise curry’s te maken. Het gaat hier om de gele, groene en rode curry’s; de meest beroemde curry's uit de Thaise keuken. De techniek die je leert is het traditioneel Thaise gebruik van de vijzel met stamper. Er is een speciale techniek voor nodig om op slimme en snelle wijze een currypasta te maken in de vijzel en deze in de wok tot een geurige en romige curry te koken.

Button

 

Voor wie is de cursus geschikt?

Deze cursus is geschikt voor keukenmedewerkers en basiskoks. De cursus is ook af te nemen als incompany-training. Informeer naar de prijzen!

Praktische informatie

De workshop Thaise Curry vindt op locatie bij horecagroothandel Zegro plaats. De kosten van de training betreffen € 95,00 (Ex. BTW) per deelnemer. Na afloop van de training ontvangen alle deelnemers een certificaat van deelname van de Zegro Academy.

 Datum  Training  Tijd  Locatie
ntb Workshop Thaise Curry maken 09:30-13:00 Zegro

 

Onderwerpen

  • Je leert eerst hoe je de verschillende ingrediënten moet snijden en bereiden voordat ze klaar zijn voor de vijzel. Nadat we de pasta’s gemaakt hebben, laten wij ook zien hoe je van de pasta een mooie curry kunt maken. Omdat we drie curry’s maken leer je de smaakdetails tussen de verschillende curry’s herkennen en leer je waar de beroemde kleuren van de gele, groene en rode curry vandaan komen.
  • Een goede currypasta bestaat uit veel verschillende subtiele kruiden en andere ingrediënten zoals korianderzaad en garnalenpasta. Tijdens deze workshop leer je alles over de smaak, geur en textuur van deze ingrediënten.
  • Je leert gebruik te maken van de vijzel en stamper.
  • Naast de vijzel en stamper leren wij je de juiste timing om van de currypasta een romige curry te maken met de juiste kleur. In deze curry gebruiken wij verschillende ingrediënten. Nadat we het volledige gerecht hebben klaargemaakt laten wij je de traditionele Thaise manier van presenteren zien, waarbij aandacht wordt besteed aan details zoals de plaatsing van rode pepers en basilicumblaadjes.

 

Kom je Thaise Curry bij ons maken? Neem dan contact met ons op via info@zegroacademy.nl  voor meer informatie!