Workshop Thaise Keuken

Introductie

De kookworkshop is erop gericht om je een aantal populaire Thaise gerechten bij te leren. Tijdens deze workshop leer je de balans tussen zoet, zuur, zout en bitter te ontdekken. Deze vier smaken staan centraal in alle Thaise gerechten en komen in de drie gerechten die we tijdens deze workshop bereiden goed tot uiting. Zodra je de vier smaken, zoet, zuur, zout en bitter, onder de knie hebt kun je elk Thais gerecht maken.

Button

 

Voor wie is de cursus geschikt?

Deze cursus is geschikt voor keukenmedewerkers en basiskoks. De cursus is ook af te nemen als incompany-training. Informeer naar de prijzen!

 Praktische informatie:

De workshop Thaise Keuken vindt op locatie bij horecagroothandel Zegro plaats. De kosten van de training betreffen €95,00 (Ex. BTW) per deelnemer. Na afloop van de training ontvangen alle deelnemers een certificaat van deelname van de Zegro Academy.

 

Datum   Training Tijd   Locatie
NTB Workshop: Basiscursus Thaise Keuken 09:30-13:00 Zegro

 

Onderwerpen:

Tijdens deze workshop leer je drie basisgerechten uit de Thaise keuken te bereiden: kruidige garnalensoep ‘Tom Yam Kung’, kip in knoflook- en pepersaus en een frisse rundvleessalade. We hebben deze gerechten uitgekozen omdat je hiermee niet alleen drie verschillende vlees-/vissoorten leert bereiden, maar ook veel leert over de typische Thaise kruiden in de Tom Yam Kung, een typische Thaise saus en een authentieke Thaise dressing van onder andere vissaus.

Je leert bovendien alles over de meest gebruikte Thaise kruiden zoals galanga, kaffir limoenblaadjes, citroengras, vissaus en Thaise chili pasta. We maken hierbij gebruik van de standaard apparatuur en het gerei uit de Thaise keuken, waaronder de wok, wokbrander én het Thaise koksmes. Elk van de drie gerechten heeft namelijk een unieke snijtechniek voor de gebruikte groenten en soorten vlees.

Kom je het certificaat Basiscursus Thaise Keuken bij ons halen? Neem dan contact met ons op via info@zegroacademy.nl  voor meer informatie.