Bier en Spijs masterclass

Introductie cursus

Het combineren van bier en eten is een innovatieve manier om gasten te verassen. Er gelden bij bier-spijs combinaties echter andere spelregels dan bij wijn-spijs combinaties. Het is belangrijk om deze spelregels te kennen wanneer je aan de slag gaat met het combineren van bier en spijs. Deelnemers kunnen na deze training zelfstandig bieren combineren met verschillende spijzen (smaken).

Button

 

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus is geschikt voor ondernemers, bedrijfsleiders en koks. De cursus is ook af te nemen als incompany-training. Informeer naar de prijzen!
Deze training wordt ook in aangepaste vorm (3 uur) aangeboden aan bedieningsmedewerkers: Open Inschrijving € 165,00

Praktische zaken

De training Bier en Spijs vindt op locatie bij horecagroothandel Zegro plaats. De kosten van de training betreffen € 195,00 (Ex. BTW) per deelnemer. Na afloop van de training ontvangen alle deelnemers een certificaat van deelname van de Zegro Academy.

Datum   Training Tijd   Locatie
NTB Bier & Spijs masterclass 09:30-15:00 Zegro

Onderwerpen

Tijdens deze interactieve bier en spijs masterclass van 5 uur leren we ondernemers, bedrijfsleiders en koks hoe ze meer omzet kunnen maken door bieren met eten te combineren. Deze masterclass gaat diep op de materie in en heeft tot doel dat deelnemers na afloop zelf bier - spijs combinaties kunnen maken en gerechten kunnen ontwikkelen en verkopen in hun bedrijf. 

Deelnemers nemen hun menukaart en drankenkaart mee, welke ze gaan gebruiken tijdens de groepsoefening.

1. Bierkennis

  • De reis van graan naar bier naar glas
  • Bierstijlen, biertypen en ingrediënten

 

2. Bier goed kunnen proeven

  • Smaak in algemeen
  • Ingrediënten in bier kunnen proeven
  • Bier met veel hop
  • Bier met veel karamel
  • Verschillen kunnen proeven
  • Blind proeven van 2 bieren
  • Bier vocabulaire en beschrijven van smaken aan de gast

 

3. Bier met eten combineren

  • Verschillen tussen wijn en bier in relatie met het combineren met eten
  • ABC-methode theoretisch uitleggen
  • Een foute combinatie proeven
  • ABC-methode in de praktijk ervaren
    • Per stap stilstaan bij de theorie en gelijk proeven
      1. Aansluiting: proeven van intensiteit verschil
      2. Brug: brugoefening tussen bier en spijs
      3. Kiezen voor complementair of contrast
    • Proeven van 6 top combinaties

 

4. Plan van aanpak maken

  • Bierkaart analyseren
    • Staan de verschillende stijlen op de menukaart, of is er een toevoeging gewenst?
  • Menukaart analyseren
    • Kies 3 gerechten die je met bier gaat combineren
    • Pas de ABC- methode toe op deze 3 combinaties
    • 3 bier en spijs combinaties met de groep bespreken
    • Concreet plan van aanpak maken hoe deze nieuwe kennis toe te passen in de praktijk

Deze training wordt in aangepaste vorm (3 uren) ook aangeboden aan bedieningsmedewerkers: Open Inschrijving € 165,00 Incompany voor € 995,00

Kom je het certificaat Bier en Spijs Masterclass bij ons halen? Neem dan contact met ons op via info@zegroacademy.nl  voor meer informatie.