« Terug naar nieuwsoverzicht

Achter de schermen met Elianne

Achter de schermen Achter de schermen met Elianne

Je hebt haar wellicht al eens via de telefoon gesproken, of nog leuker, in real life ontmoet. Elianne, oorspronkelijk uit Dordrecht, werkte vanaf haar 14e al in de horeca. Zo heeft ze van de afwas tot in de bediening gewerkt, en dit altijd naast haar school en studies Engels en de Pabo. Zelfs toen ze fulltime bij een engineering bureau werkte, kon ze de horeca niet loslaten. Haar vader zei altijd tegen haar “je mag tot je 30e kloten maar daarna moet je wel weten wat je wilt”. Tot ze een aantal jaar geleden dacht; ik ga mijn hart volgen. Ze heeft haar biezen gepakt en is naar Rotterdam verhuisd.

Zo is ze fulltime de horeca ingegaan als bedrijfsleidster bij verschillende zaken in Rotterdam. Ik merkte op een gegeven moment dat ik meer toe was aan structuur vertelt Elianne. Via een accountmanager van Zegro, die ze kende vanuit haar baan in de horeca, werd ze gewezen op een vacature bij Zegro. Het klikte meteen en Elianne ging aan de slag bij de klantenservice en werkte daarnaast op de commerciële binnendienst. Uiteindelijk groeide ik binnen de commerciële binnendienst steeds meer richting de afdeling wijnen, waarbij ik uiteindelijk onderdeel werd van het wijnteam aldus Elianne.

Ik doe de coördinatie en ben verantwoordelijk voor het contact met de leveranciers. Zo maak ik bijvoorbeeld offertes, wijnkaarten en creëer ik content voor diverse uitingen zoals de folder. Maar ben ik ook troubleshooter bij leveringsproblemen. In mijn werk fungeer ik dus echt als schakel tussen klant en leverancier. Ik ben van nature een echte regelaar en dat vind ik ook het leukst om te doen. Vooral coördineren en organiseren zijn mijn sterke punten, en die komen goed tot uiting binnen mijn baan.

We schakelen veel en komen iedere week bij elkaar om de afgelopen- en de komende week te bespreken. Wat zijn lopende zaken, wat kunnen we verbeteren en waar moeten we ons op focussen. We sparren heel veel met elkaar en de lijntjes zijn kort. Dit maakt ons werk erg prettig.

Waar komt je passie voor wijn vandaan vragen we Elianne. Wijn kan altijd, als je iets te vieren hebt, als je verdrietig bent of juist blij én om te proosten. Voor elk moment is er een passende wijn. Daarnaast wil ik wijn vooral toegankelijk maken. Mijn achtergrond in de horeca helpt enorm bij het kiezen van een geschikte wijnkaart. Ik vond het bijvoorbeeld spannend om wijn te verkopen aan gasten, ik was bang dat de gast misschien wel meer wist dan ik en onzeker of ik wel de juiste informatie gaf of mijn uitspraak correct was. Maar met een paar kleine handvatten zoals een leuk feitje of vragen naar het favoriete vakantieland van je gast ontstaat je gesprek.

We maken wijn toegankelijk voor elke zaak met onze expertise en brede collectie wijnen in huis. Samen met onze sommelier stellen we wijnkaarten samen voor lunchrooms tot en met sterrenzaken. Ik kijk er vooral naar uit om de mensen op de vloer te helpen, het minder spannend te maken en een stuk leuker. Wijn is niet eng maar biedt juist enorm veel mogelijkheden.

Meer informatie? Ga naar www.zegro.nl/wijnvoorjou en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen.

Deel dit bericht: