« Terug naar nieuwsoverzicht

Achter de schermen met Joy

Achter de schermen Achter de schermen met Joy

In gesprek met Zegro’s accountmanager wijnen, Joy Alleblas. Wat is zijn achtergrond en waar komt zijn hartstochtelijke passie voor wijnen vandaan? Joy staat in ieder geval te popelen om kennis te maken met de klanten van Zegro!

Na zijn studie commerciële economie heeft Joy account management functies bekleed en verschillende ondernemingen gerund. Zijn vader had een kassen bouw/sloop bedrijf in het Westland. Ondernemen heeft er altijd bij ‘m ingezeten. Voor zijn functie bij Zegro heeft Joy 6,5 jaar met veel plezier bij Paardekooper gewerkt. Waar hij begon als marketeer en later als projectmanager heeft bijgedragen aan de metamorfoses van de winkels.

Voor Joy was het tijd om zijn passie achterna te gaan. Zo heeft hij al heel wat mooie wijngaarden en cava huizen bezocht. Ik vind de verdieping heel erg leuk, de theoretische kennis en dit in combinatie met het praktisch toepassen van wijn spijs combinaties is te gek. Hoe mooi is het dat ik dit nu kan combineren in een job. Accountmanagement én terug in de wijn aldus Joy.

“Wat mij direct opviel is het warme bad waar ik in terecht ben gekomen. Mijn collega’s zijn vriendelijk, behulpzaam en de collegialiteit is hoog. Er heerst een heel goede teamgeest en het familiaire spreekt mij ook erg aan. Ik ben zelf ook erg familiair aangelegd dus daar hou ik van. De Rotterdamse no nonsense niet lullen maar poetsen mentaliteit maakt het voor mij echt af.”

Zijn doelstelling de komende tijd is om zo goed mogelijk de organisatie, collega's en de klanten en hun pakket te leren kennen. “Goed beslagen ten ijs komen. Echt een ondersteunende factor zijn en bovenal passende wijnen serveren bij het juiste publiek en doelgroep. Ook wil ik klanten graag kennis laten maken met unieke wijnen waardoor je je écht kunt onderscheiden.” Daarnaast is Joy momenteel druk met het behalen van zijn Sommelier Diploma (SDEN3).

Ik verheug me vooral op het uitzetten van alle mogelijkheden bij klanten. We hebben niet alleen een fantastisch groot assortiment en korte lijnen met de beste leveranciers. We verzorgen ook persoonlijk advies, cursussen op maat, wijn en spijs proeverijen en gepersonaliseerde wijnkaarten. Alles om een zo gericht, maar ook commercieel, mogelijk wijnassortiment te voeren.

Meer informatie? Ga naar www.zegro.nl/wijnvoorjou en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen.

Deel dit bericht: