« Terug naar nieuwsoverzicht

Award winning snackbar; De Walenburger

Blogs Award winning snackbar; De Walenburger

We spraken met de award winning snackbar De Walenburger op de Walenburgerweg. Als Rotterdammer heb je de kiosk-achtige snackbar waarschijnlijk al eens gezien of heb je er zelfs een patatje besteld. De Walenburger is al decennia klant van Zegro en gaat zelfs terug naar de vorige generatie eigenaar van deze zaak.

Zo is de vader van de 2 broers Yilmaz en Yilmaz, eigenaren van De Walenburger, ooit begonnen in West met cafetaria De Palm. De broers werkten er al als kleine jongens. “In onze studententijd hielpen we in de zaak. Na school gingen we door om onze vader af te lossen en dan werkten we tot sluit”.

Hoewel de broers opgroeiden in de horeca was het niet vanzelfsprekend hierin verder te gaan. De één studeerde af in accountancy en heeft daarna 7 jaar bij diverse kantoren gewerkt en de ander heeft een Fiscaal Recht en Economie achtergrond. Vader sloot de zaak en daarmee leek dit het einde. Het horeca gevoel bleef echter kriebelen en wonder boven wonder kregen de broers in 2005 de kans om hetzelfde pand weer te betrekken.

Tegenwoordig is De Walenburger niet meer weg te denken uit Rotterdam Noord en is de kans vrij groot dat wanneer je in de buurt woont en zin hebt in een lekkere snack, dat dit bij de Walenburger zal zijn. Met 5 man op de vloer en 7 medewerkers in de bezorging draaien ze op volle toeren. Het succes zit hem in de daadkracht om continu kwaliteit te leveren en een persoonlijke benadering. “Ik spring desnoods zelf op de brommer”. Ook kiezen zij er bewust voor om een straal van 4 km als bezorggebied te hanteren om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen.

“Operationeel loopt het goed en ondanks dat we ons vooral focussen op de bezorging, groeien we ook het pand uit. De plannen zijn er dan ook om uit te gaan breiden”. Tot slot vroegen we ons af wat de ‘signature dish’ is van De Walenburger en we dus het volgende (online) bezoek moeten bestellen. “De cheeseburger is echt een absolute topper!”.

Website De Walenburger

Deel dit bericht: