« Terug naar nieuwsoverzicht

Vakantie in Nederland: Salsa Beachclub

Blogs Vakantie in Nederland: Salsa Beachclub

We spreken met Ton Melsen, eigenaar van Beachclub Salsa in Rockanje. In het hart van Schiedam is Ton zijn horeca avontuur gestart, waar hij 14 jaar op de Koemarkt zijn café-restaurant runde. Ton en zijn vrouw stonden op het punt te emigreren naar Portugal om in de Algarve een visrestaurant te openen maar het mooie strand van Rockanje veranderde de koers.

Via Drankenhandel Hardeman werd Ton geattendeerd op de locatie waar Beachclub Salsa heden ten dage is gevestigd. Ton is tijdens een dolle avond gaan kijken en heeft naar eigen zeggen ‘zonder verstand’ de zaak gekocht. Ik ben begonnen met een opbouw tent en een vergunning waarbij we 6 maanden per jaar open mochten. Op een gegeven moment heeft de gemeente besloten dat we een vaste plek kregen en permanent mochten bouwen. Hierdoor ontstonden er meer kansen en mogelijkheden aldus Ton.

salsa afbeelding 1

“Thema” horeca kwam in opmars en het idee ontstond om een piratenschip te bouwen. Op het niveau van Disney hebben zij dit gerealiseerd. De zaak is zelfs nog decor geweest van het programma Schatgraven op SBS6. Iedereen die wel eens een dagje strand aan Rockanje deed, was dan ook bekend met het piratenschip. Maar ook de creativiteit in evenementen en het groots uitpakken tijdens bijvoorbeeld het WK, waarderen de gasten van Beachclub Salsa enorm. Beachclub Salsa is tegenwoordig dan ook niet meer weg te denken en al generaties lang een plek voor jong en oud, en waar iedereen steevast een vakantiegevoel ervaart.

In de loop der jaren heeft Salsa een ware metamorfose ondergaan. We zien inmiddels geen piratenschip meer, maar een luxe club met trendy interieur. Nog even laagdrempelig en gastvrij als toen het begon, hier is niets in veranderd. Overdag neem je plaats op het terras, lig je op een bedje aan het strand of pak je luxer uit door te vertoeven in je eigen cabana. Waarna je s avonds kunt genieten van de fijne kaart en je je amuseert tot laat in de avond. Een leuke beweging is dat het aandeel van gasten dat enkel komt dineren flink is gegroeid. En hoewel de naam van de zaak tegenwoordig niet meer strookt met de bedrijfsvoering -ze draaien bijvoorbeeld geen salsa muziek- blijft de vrolijke naam gewoon voortbestaan.

salsa afbeelding 2

salsa afbeelding 3

Of je nu na een dagje strand zin hebt in een hapje eten of na je werk, je geniet er van de eigentijdse fusion keuken, borrelplanken, hamburgers maar ook een lekker patatje. Salsa is een strandclub maar net even even luxer dan je doorgaans ziet. Ze organiseren thema avonden, bruiloften, bedrijfs events en vergaderingen.

Het ondernemen aan het strand bevalt Ton goed. Hij benoemt het verleden ook wel ‘de cowboy tijd’ en het strandleven voor vrije jongens. Je draait letterlijk met de wind mee, wat het ondernemen ook spannend maakt aldus Ton. We mogen best zeggen dat het niet vaak voorkomt, een strandtent met meer dan 30 jaar dezelfde eigenaar. De toekomst voor Salsa ziet er ook zonnig uit want zoon Mitchell -geboren met het zand tussen zijn tenen- heeft net als zijn vader het horeca bloed door zijn aderen stromen en zal dan ook het stokje overnemen.

Deel dit bericht: