« Terug naar nieuwsoverzicht

De eigenzinnige bieren van Kaapse Brouwers

Blogs De eigenzinnige bieren van Kaapse Brouwers

Puur Rotterdams Bier van de Kaap

Toen Tsjomme Zijlstra kennismaakte met de Londense craft bieren, was hij gelijk verkocht. Terug in Rotterdam waren zijn geliefde porter en stout echter in geen bar te verkrijgen. Hij nam het heft in eigen handen en besloot het beperkte aanbod in de Rotterdamse horeca uit te breiden met zijn zelfontwikkelde bier.

In 2014 begon hij daarom als hobbyist bier te brouwen met brouwapparatuur die hij bij Brouwland bestelde. Al snel nam dit project professionele vorm aan. Samen met een aantal enthousiaste ondernemers vestigde hij zich in de Fenix Food Factory op de Kaap: de Kaapse Brouwers was geboren.

 

web kaap 

 

Hierna kwam de Kaapse Brouwers in een stroomversnelling terecht. De Fenix Food Factory is namelijk een verzameling van culinaire ondernemers met een liefde voor ambachtelijke en eerlijke producten, die elkaar helpen en ondersteunen. In deze foodhall wordt het Kaapse bier dan ook niet alleen gebrouwen, maar ook afgevuld op fust, geproefd en verfijnd.

De bieren van Kaapse Brouwers kenmerken zich door verrassende en eigenzinnige smaken.  IPA’s, porters, ales, stouts, maar ook een oer-Rotterdamse pils met karakter (de Kaapse Nelis); Kaapse Brouwers brouwt er lustig op los. De koplopers zijn de Kaapse Harrie, een toegankelijk blond bier,  en de Kaapse Karel, een Session IPA. Het is een nek-aan-nek race tussen die twee.

De Kaapse Brouwers hebben, naast de Kaap, inmiddels ook het centrum van Rotterdam weten te veroveren met de Kaapse Maria. Hier kun je, naast een Kaaps biertje, terecht voor een mix van heerlijke gerechten. Ook staan er nieuwe avonturen op de agenda. Zoals de opening van Kaapse Will’ns aan de Nieuwe Binnenweg, waar niet alleen bier maar ook eigen jenever geschonken zal worden. Een bezoek aan Rotterdam is dan ook niet compleet zonder bij de Kaapse Brouwers langs te zijn geweest!

 

Deel dit bericht: