« Terug naar nieuwsoverzicht

De Gele Kanarie

Blogs De Gele Kanarie

‘Vermenigvuldigen is delen’

De mannen achter de Gele Kanarie

Wie op zoek is naar een ongedwongen sfeer is bij de Gele Kanarie aan het juiste adres. Bij deze paradijselijke horecazaak van Dave Heijnen en Ron de Jong, tevens eigenaren van Weena en Bokaal, kom je weer even helemaal tot jezelf na een lange werkweek. Naast eten en drinken kun je hier terecht voor een vers gebrouwen biertje en live muziek. En dit alles op een toplocatie.

Het idee voor de Gele Kanarie ontstond in Manchester. De mannen bezochten hier de voetbalwedstrijd Manchester-Feyenoord. Natuurlijk moest er ook even een biertje gedronken worden en zo kwamen zij terecht in een groot bierlokaal. De bierbeleving in deze horecagelegenheid was zo bijzonder, dat Dave en Ron gelijk geïnspireerd raakten.

Of het nu maandag of zaterdag was, er was altijd entertainment. Een borrel liep door in een diner, om de avond dansend op de tafel te eindigen. Het eten was bovendien herkenbaar, maar kwalitatief dik voor elkaar. Er was schnitzel, er waren burgers en bovenal: er was vers getapt bier. Het was één van die zeldzame plekken die mooi zijn in hun eenvoud.

Dit is precies wat Dave en Ron in de Gele Kanarie hebben weten te reproduceren. Er is regelmatig live muziek te vinden, het eten is heerlijk en de borrels zijn altijd gezellig. Er is voor ieder wat wils; van hamburgers tot oesters en van garnalen tot chorizo kroketjes. Het eten is toegankelijk en tegelijkertijd van goede kwaliteit. Het beste van twee werelden.

Het bier brouwen ze zelf in de kelder: De Hoppie Blond en Easy Ale. Precies zoals de namen aangeven een ‘hoppig’ blond bier en een toegankelijke Ale. Twee ongecompliceerde bieren die laag in alcohol zijn, waardoor je onbezorgd een avond lang op het terras kunt genieten. En op het terras genieten kun je hier zeker. De perfecte ligging biedt bijna de hele dag zon.

Ervaring hebben de mannen bovendien in overvloed. Ron is al sinds 1996 horecaondernemer en Dave is eveneens een doorgewinterde horecaprofessional. Het vak bracht de twee met elkaar in aanraking en zo kwamen zij op het idee om Bokaal op te zetten. Hierna volgden al snel meer zaken. ‘‘In je eentje iets opzetten is makkelijk, maar samen is beter’’, aldus Ron. Samen met anderen het horecavak ontwikkelen? Dat kunnen wij alleen maar toejuichen!

5b66d2e9f109cf785cd885a8 DGK 1 GP HERO 3000x2000

Deel dit bericht: