« Terug naar nieuwsoverzicht

Oostenrijkse gezelligheid bij Edelweiss

Blogs Oostenrijkse gezelligheid bij Edelweiss

Edelweiss

Voor echte Oostenrijkse gezelligheid en traditionele recepten hoeven we verrassend genoeg niet ver te reizen. Middenin de dorpskern van Berkel en Rodenrijs is Edelweiss gevestigd, een sfeervolle brasserie met een knipoog naar Oostenrijk. Dit is niet alleen terug te zien in de gerechten, maar ook in eigenaar Arno Ganahl. Als onvervalste Oostenrijker weet hij als geen ander de sfeer en smaak van Oostenrijk naar Nederland te brengen.

Deze maand is het precies 10 jaar geleden dat Arno, samen met zijn partner Brigitte, Brasserie Edelweiss opende. Een project dat uit liefde voor zowel de horeca als zijn vrouw is ontstaan. Toen Arno jaren terug nog in Oostenrijk woonde werd hij namelijk verliefd op een Nederlandse wintersportster. Niet lang daarna besloot hij om naar Nederland te vertrekken. Dat is maar goed ook! Anders hadden we hier niet van de overheerlijke Apfelstrudel van Arno kunnen genieten.

Kaasfondue, Wienerschnitzel, Apfelstrudel, Kaiserschmarren; alle Oostenrijkse klassiekers zijn terug te vinden op het menu van Edelweiss. Stuk voor stuk heeft Arno deze recepten van zijn moeder in Oostenrijk geleerd. Hij is dan ook niet alleen op de vloer te vinden, maar ook in de keuken. Hier weet hij samen met zijn team van de meest simpele gerechten een feestje te maken. Doordeweeks voor het ontbijt en de lunch, op vrijdagavond voor het diner.

Iedere vrijdagavond is het namelijk tijd voor kaasfondue en Wienerschnitzel. Deze Wienerschnitzel van kalfsvlees wordt bereid met zelfgemaakt paneermeel en gebakken in de pan. Kwaliteit staat hierbij voorop. Alles op het bord en in het glas moet vers zijn. Tel hier de snelle service en persoonlijke aandacht bij op en je snapt al snel waarom Edelweiss zo’n succes is. Iets waar het hechte team zeker trots op mag zijn.

Wie zichzelf extra wil trakteren kiest voor de Edelweiss Tiroler toast. Van deze Oostenrijkse variant op een klassieke burger loopt het water je in de mond. De Tiroler toast bestaat uit een heerlijke dikke boterham met kip of steak, ui, champignons, verse tijm, knoflook, gegratineerde kaas en om het geheel af te maken een eitje. Trek gekregen? Wij wel!

Brasserie Edelweiss 20

Deel dit bericht: