« Terug naar nieuwsoverzicht

Ga je mee Eten bij van Stralen?

Blogs Ga je mee Eten bij van Stralen?

 

Als we het over bekende gezichten in de winkel hebben, dan mogen de mannen van Eten bij van Stralen zeker niet ontbreken. Al zo’n 40 jaar kopen Hans de Heer en Gerard Wegdam hun producten bij Zegro in. In het prille begin was dit nog voor de dansschool van Hans. Toen werden kleine hapjes en drankjes voor na de dansles ingekocht. In 2005 kwam er echter een mooie nieuwe kans op hun pad: eetcafé van Stralen.

In die tijd werkte Gerard als bedrijfsleider bij eetcafé van Stralen. De toenmalige eigenaar van het eetcafé gaf aan dat hij er graag vanaf wilde. Dit liet Gerard zich geen tweede keer zeggen. Hij overtuigde Hans van zijn plannen, de dansschool werd verkocht en al snel was Eten bij van Stralen een feit. De twee mannen staken van Stralen in een geheel nieuw jasje en toverden het eetcafé om tot een klassiek restaurant. Tegenwoordig is Eten bij van Stralen een waar begrip in Kralingen waar niemand nog omheen kan. 

De klassieke touch van het restaurant zit hem in de Frans-Nederlandse keuken. Van saté tot Zeetong; bij van Stralen kun je van echte klassieke recepten genieten. Nergens anders worden nog Rotterdamse klassiekers als uierboord geserveerd. Dit stukje vlees, gesneden uit de uiers van de koe, wordt volgens oud Rotterdams recept gebakken. Menig prominent Rotterdammer komt dan ook naar van Stralen om van deze delicatesse te proeven. Maar ook de kalfslever, kalfszwezerik en bloedworst worden volgens traditioneel recept bereid en zijn echte aanraders.

Waar Eten bij van Stralen echter het meest bekend om staat, is de altijd verse zeetong. Bij het zien van dit super verse stukje vis loopt het water je al in de mond. Dit is echter niet het enige verse product op de kaart. Chef-koks Ed en Jawad werken enkel met verse producten. Zo worden vrijwel alle gerechten geserveerd met verse groenten en in roomboter gebakken aardappels. Dat is de kracht van Eten bij van Stralen. 

Hier houdt het klassieke gevoel niet op. Voor het grote aantal vaste gasten is het iedere week weer thuiskomen bij van Stralen. Het restaurant vormt bijna een verlengde van de huiskamer van sommige stamgasten. Eten bij van Stralen is het soort restaurant waar déze vaste gasten bellen om te zeggen dat zij níét komen eten. Dit is ook niet zo gek; de huiselijke sfeer en gastvrijheid voelen aan als een warm bad. Voor Hans en Gerard is iedere dag bij Eten bij van Stralen weer een feest. Wanneer hun gasten aan het einde van de dag tevreden naar huis gaan, hebben zij hun doel bereikt. Dus, ga jij ook mee Eten bij Van Stralen?


​Voor meer informatie: www.etenbijvanstralen.nl

Deel dit bericht: