« Terug naar nieuwsoverzicht

In gesprek met Jeroen, chef van Restaurant Flynn’s in Ridderkerk

Blogs In gesprek met Jeroen, chef van Restaurant Flynn’s in Ridderkerk

In gesprek met Jeroen, chef van Restaurant Flynn’s in Ridderkerk. 3 jaar geleden opende Flynn’s voor het eerst haar deuren in Vlaardingen. Dit bleek een succes want inmiddels is er een tweede vestiging geopend in Ridderkerk. De timing bleek helaas niet gunstig, nog geen maand na de opening kwam daar de sluiting van de horeca. Dramatisch voor iedere horecaondernemer maar extra wrang wanneer je net een nieuwe zaak hebt geopend.

We worden hartelijk ontvangen door de vrolijke Jeroen en hij vertelt vol enthousiasme over zijn avonturen in de horeca. Hij begon zijn loopbaan als afwashulp in de vakanties. De eigenaar heeft 2 maanden later de kok ontslagen omdat hij vond dat ik het beter deed aldus Jeroen. Tijdens zijn examenjaar op de middelbare school stelde zijn werkgever dan ook de vraag of hij wilde blijven. Jeroen zou aan de slag gaan als installateur, maar het koken beviel hem zo goed dat hij besloot om een koksopleiding te gaan volgen. Het sociale aspect van de horeca, nieuwe mensen leren kennen en in de watten leggen is op zijn lijf geschreven.

flynns restaurant ridderkerk

‘Wat is er fijner, dan het leukste moment van iemand z'n dag nog mooier te maken.’

Eigenaar Jeremiah Flynn is geen onbekende in Vlaardingen. De ondernemer, beter bekend als ‘Junior’, heeft inmiddels meerdere horecazaken in zijn portefeuille waaronder de Irish Pub, Cafe de Molm, De Oude Stoep en Eetcafé Stam. Zo’n 3 jaar geleden opende hij Flynn’s Vlaardingen en Junior benaderde Jeroen; ‘ik heb een chefkok aangenomen, hier heb je z’n nummer, ga een biertje drinken en wanneer jullie ‘s avonds de tent in goede harmonie verlaten is de baan voor jou.’ Gasten waren enthousiast en de samenwerking beviel zo goed dat Jeroen het voorstel kreeg om een tweede zaak in Ridderkerk te gaan runnen.

En zo geschiedde, het pand in Ridderkerk onderging een metamorfose tot sfeervolle horecazaak en voordat men goed en wel was opgestart moesten de deuren helaas alweer dicht. Maar samen met zijn gemotiveerde team bestaande uit onder andere chefs Lars en Sven en serveersters Sammy en Michelle zijn ze niet bij de pakken neer gaan zitten. ‘Ik heb ergens ja tegen gezegd, dan ga ik niet als het even tegen zit m’n handen terug trekken. Ik zie de toekomst als een uitdaging, er zijn namelijk geen problemen die niet op te lossen zijn.’

Hoewel het pand een niet al te makkelijke historie heeft vanwege de hoge afwisseling van eigenaren, de lange leegstand en de financiën/investeringsruimte vanwege de pandemie proberen we de zaak een andere uitstraling geven. We zijn een restaurant dat het anders doet dan anderen. Het eten moet speciaal zijn en je moet verrast worden. ‘Ik droom niet van een sterrenzaak maar ik vind het wel leuk om een doorn in de ogen van die sterrenzaak te zijn.’

flynns ridderkerk terras

Jeroen: ik beschrijf mijn kaart als Frans getint en werk uitsluitend met de beste ingrediënten. Terug naar de roots, wat eten we, waar komt het vandaan, is het verantwoord of niet, dit vind ik een hele gezonde en interessante materie om mee bezig te zijn. Geen convenience, ik maak echt alles zelf en kant en klare dressings of vinaigrettes komen er bij ons niet in. Hoewel het interieur doet vermoeden dat vlees op de eerste plaats komt, blijkt in de praktijk dat gasten vooral verknocht zijn aan de gerechten op de kaart met vis. Sterker nog, de verhouding ligt op 70% vis versus 30% vlees.

Het restaurant en terras is 7 dagen per week geopend vanaf 12 uur ‘s middags tot laat in de avond. Je geniet er van een heerlijke lunch of diner of je neemt plaats op het zonnige terras voor een drankje, cocktails en bites.

Deel dit bericht: