« Terug naar nieuwsoverzicht

Het verborgen stadsterras

Blogs Het verborgen stadsterras

In gesprek met Sander, sinds 2018 is hij eigenaar van Nostra op de Van Oldenbarneveltstraat. De wijnbar is al zo’n 20 jaar een begrip in Rotterdam en sinds kort uitgebreid met een verborgen stadsterras, waar wij meer over willen weten. Maar we zijn ook benieuwd hoe de kersverse horecaondernemer die kort na de sleuteloverdracht de pandemie voor zijn kiezen kreeg, kijkt naar de toekomst.

Zijn werk in de logistiek bracht hij vooral door achter de computer en hier wilde hij verandering in brengen. Jarenlang kwam Sander samen met zijn moeder als vaste gasten bij Nostra om te lunchen. De zaak werd te koop aangeboden maar hij viste nét achter het net. Tot 3 jaar terug de zaak wederom voor overname werd aangeboden en Sander de kans kreeg om Nostra over te nemen. Tegelijkertijd behoorlijk schrijnend voor hem dat een jaar later zijn droom stil kwam te liggen vanwege de horeca sluiting. Toch heeft hij zich er met zijn doorzettingsvermogen er tot nu toe doorheen weten te slaan en ondanks de ontzettend lange sluiting van de horeca, blijft zijn kijk op de toekomst positief.

Hoewel zijn zaak voor Corona altijd bomvol gezellige gasten zat, is dit tijdens de sluiting uiteraard anders geweest. Nostra heeft een terras aan de Van Oldenbarneveldstraat met een beperkte capaciteit. Gelukkig is de gemeente coulant geweest en heeft hij zijn terras mogen uitbreiden aan de achterzijde van het pand. We noemen het een verborgen stadsterras want je moet het wel even weten. Je maakt een route door de zaak en een tour door de keuken, waarna je uitkomt bij een parel van een terras aan de achterzijde van Nostra. Je zit midden in de stad maar toch heel rustig, je hoort de vogeltjes fluiten en hoewel het op een parkeerplaatsje is gesitueerd heb je daar geen last van als je zit.

Op het verborgen stadsterras kun je genieten van de kaart van Nostra. “Wij serveren salades en broodjes. Klassieke gerechten, prachtige producten en altijd net iets meer en mooier opgemaakt. Een voorbeeld van een klassieke salade is de salade geitenkaas. Er zijn gasten die al 10 jaar trouw langskomen om van deze salade te genieten.” In combinatie met fijne achtergrondmuziek, een relaxte ambiance waar je met elkaar kunt kletsen en borrelen maakt Nostra zich al 20 jaar een populaire plek onder het voornamelijk 35+ publiek. Je ervaart een soort huiskamergevoel, mensen voelen zich thuis en blijven net wat langer dan ze verwacht hadden. Leuk om te zien dat we een soort routine zijn voor veel mensen vertelt Sander.

Binnenkort breidt Nostra uit met een avondkaart van 5 a 6 wisselende gerechten. Een shared dining concept met bijpassende wijnen. Rond september 2021 verwacht Sander de kaart gefinaliseerd te hebben. In het weekend wordt er wat meer geborreld en de zaak zit dan ook gezellig vol. We zijn een echt winterzaakje en verheugen ons alweer op de periode rond de feestdagen waarin we echt uitpakken met ‘over de top’ decoratie in de zaak en we weer lange avonden kunnen doorhalen. De avondkaart past dan ook goed bij mijn toekomstvisie aldus Sander.

Wist je dat de naam Nostra een anagram is van Strano, de bekende bar aan de overkant?

Deel dit bericht: