« Terug naar nieuwsoverzicht

Internationale vrouwendag!

Blogs Internationale vrouwendag!

Foto genomen voor corona.

We spreken af met Aggy, eigenaresse van Mangiare op de Pannekoekstraat, het gelijknamige restaurant op de Van Oldenbarneveltstraat en GaleriaAAA in Noord. We worden warm en enthousiast ontvangen en dit geeft direct de sfeer van deze Italiaanse traiteur weer. De bestellingen vliegen binnen en het team is passievol en hard aan het werk. Internationale vrouwendag was de aanleiding voor ons bezoek maar hier kunnen we kort over zijn. Het is namelijk gewoon puur toeval! Dit was ook wel te verwachten nu het aandeel vrouwen in de horeca vrijwel gelijk ligt aan het aantal mannen. Gelukkig heeft Aggy wel even tijd om met ons te kletsen over haar zaken.

De horeca was voor de geboren en getogen Rotterdamse geen onbekend terrein. Zo werkte Aggy tijdens haar studiejaren bij het populaire muziekcafé Plan C. Ze woonde jaren als expat in Zuid-Afrika en Shanghai maar keerde terug naar Nederland om zich te vestigen op de Goudsesingel. Ze kwam een vriendin van de middelbare school tegen, Will van Beijmerwerdt, die een groothandel in Italiaanse delicatessen runde op de Van Oldenbarneveltstraat. Zij importeerde rechtstreeks, biologische producten uit Sicilië. Aggy besloot haar vriendin te gaan helpen in de zaak en al snel besloten de vrouwen om op deze toplocatie een restaurant te openen. Na jaren een verborgen restaurant in ‘het geheime keldertje’ te hebben gerund, ging het direct hard van start. Zonder ook maar enige PR sloeg Mangiare aan bij het grote publiek. 

“We boffen met een ontzettend leuk publiek en veel vaste gasten, de periode rond het film festival, wat zich om de hoek afspeelt, is magisch. Een paar jaar geleden ontvingen we zelfs de filmset van Game of Thrones.”

Aggy’s compagnon sloeg een andere weg in maar dit weerhield haar allerminst om door te zetten. Kort daarna leerde Aggy Marlous kennen die inmiddels ook een bescheiden aandeel  in de zaken heeft. Marlous kan ontzettend lekker koken en de klik was er meteen. “Dit is ook mijn manier van bedrijfsvoeren. Het gaat niet om papieren maar om passie.” Dit blijkt een succesvolle formule want in april 2016 opende een tweede Mangiare haar deuren op de Pannekoekstraat.

3 jaar later kwam er wederom een toffe uitdaging op haar pad. Ze vestigde zich naast het pand van kunstenaarscollectief AAA met een table d'hôtes-concept en een zelfde hoge kwaliteit van ingrediënt tot beleving. “Dit table d'hôtes concept past beter in deze omgeving dan de op omzetsnelheid gebaseerde panden op eerder genoemde locaties.” Een 3 of 4 gangen menu voor een vaste prijs en keuze uit diverse antipasti, pasta gemaakt door ‘Donatella de pasta queen’ (beroemde verse ravioli in Rotterdam en omstreken red.) en als kers op de taart een ultieme kaaskar.

Aggy beschrijft haar keuken vooral als “what you see is what you get” en bovenal pretentieloos. “We vertellen je aan tafel wat het menu is, maken bijna alles zelf en nee bestaat niet.” Hoewel GaleriAAA momenteel gesloten is tijdens de pandemie draaien de Mangiares door. “Natuurlijk merken we verschil maar we redden ons wel.”

De verse lasagnes en melanzanes verlenen zich ook uitstekend om te bezorgen. “Met de meegeleverde opwarminstructies geniet je thuis van dezelfde kwaliteit als dat je deze bij ons aan tafel zou ervaren.” Dan heb je ook nog de mogelijkheid om een lekker wijntje of zelfgemaakte limoncello te bestellen en je avond is compleet. Momenteel doen de zaken ook mee met de populaire culinaire touren door de stad zoals de Tasty Walk en de WijnSpijs wandelingen.

Klik hier voor meer informatie en openingstijden.

Deel dit bericht: