« Terug naar nieuwsoverzicht

In de mix met Jack Daniel's

Blogs In de mix met Jack Daniel's

Druppelsgewijs gefilterd door 3 meter suikeresdoorn-houtskool, vervolgens gerijpt in handgemaakte vaten. Zo deed Jack Daniel het meer dan een eeuw geleden en zo wordt het nog steeds gedaan. Er staat ook geen tijd voor het proces, de Tennessee Whiskey is pas klaar wanneer de proevers dit zeggen. De Whiskey wordt beoordeeld aan de hand van zijn aroma, kleur en natuurlijk, hoe het smaakt. 

Drink Jack Daniel’s puur met ijs of in de mix. Uiteraard fantastisch te mixen met cola en te verwerken in de klassieke cocktails zoals Old Fashioned of Manhattan. Wij hebben een aantal toprecepten voor je geselecteerd, succes gegarandeerd op iedere drankkaart!

godfather jd

Godfather NO.7
De klassieke Jack cocktail met een vleugje zoete amandel.

De zoete amandel likeur uit Italië past perfect bij de smooth sippin' whisky uit Tennessee. We weten niet zeker waar deze cocktail is begonnen, maar we weten wel dat onze Italiaanse vrienden nogal een voorliefde hebben voor Old No. 7.

Wat heb je nodig?
25 ml Jack Daniel's Old No. 7®
12,5 ml Amaretto
Aanvullen met Cola

Bereiding
Vul een tumbler met ijsblokjes en schenk de Old No. 7 in het glas. Voeg overige ingrediënten toe en roer ze door elkaar. Garneer met een schijfje sinaasappel en een donkere kers.

lovecocktail jd

Unrequited Love Punch
Een fruitige cocktail met een droog randje.

Jack was een man van toewijding, maar alleen als het om zijn whisky ging. Lynchburgs meest begeerde vrijgezel stierf een alleenstaande man. Misschien was het omdat de enige vrouw met wie hij wilde trouwen, een juffrouw Clara Boone, er niet helemaal hetzelfde over dacht. Dat is althans wat zijn brieven aan haar lijken te suggereren. Jack heeft nooit een andere dame ontmoet die Clara's plaats in zijn hart kon innemen, en deze cocktail is gemaakt ter nagedachtenis aan Jack's verloren liefde, en ook ter ere van zijn toewijding aan het maken van whisky.

Wat heb je nodig?
50 ml Jack Daniel's Old No. 7®
50 ml cranberrysap
15 ml ananassap
15 ml sinaasappelsap
Ginger Ale

Bereiding
Vul de shaker met ijsblokjes en voeg alle ingrediënten toe behalve de ginger ale. Schud krachtig gedurende 10 seconden. Vul 3/4 longdrinkglas met ijsblokjes, zeef de vloeistof in het glas en top  af met ginger ale. Voeg sinaasappelschijfje toe om te garneren.

sour jd

Jack Sour
Zoet. Zuur. Onmiskenbaar Jack

Bezoek een gerenommeerde bar en je ziet waarschijnlijk eiwit terug als ingrediënt in een paar cocktails, waaronder cocktails met een zuurtje. Het eiwit zorgt voor een zijdezachte textuur die bovenop de cocktail zit nadat deze krachtig is geschud. Je proeft het ei niet, het geeft alleen de perfecte schuimige finishing touch. Je kunt het natuurlijk ook weglaten als je wilt.

Wat heb je nodig?
50 ml Jack Daniel's Old No. 7®
25 ml citroensap
15 ml suikersiroop
2 scheutjes Angostura bitter
Eiwit van 1 ei

Bereiding
Vul een cocktailshaker met ijsblokjes. Voeg alle ingrediënten toe en schud krachtig gedurende 20-30 seconden. Vul dan een tumbler glas voor de helft met ijsblokjes. Zeef de cocktail in het glas en voeg sinaasappelschijfje en kers toe om te garneren.

Meer recepten? Kijk op de website van Jack Daniels.

Deel dit bericht: