« Terug naar nieuwsoverzicht

Jordy’s Bakery bij Zegro!

Blogs Jordy’s Bakery bij Zegro!

De komende tijd wordt het broodassortiment van Jordy’s Bakery uitgebreid en gaan we een hechtere samenwerking aan met deze Rotterdamse partner. Zo bieden wij, specifiek gericht op de hardlopers uit de horeca, een breed assortiment met verschillende broden, sandwiches, breekbroodjes, stokbroden, brioche en brood voor bij de kaas.

Deze maand is het alweer 11 jaar geleden dat Jordy zijn bakkerij opende. Het brood bakken is er bij Jordy met de paplepel ingegoten. Zo stamt hij uit een echte bakkersfamilie. Zijn achternaam Klootwijk doet bij de meeste mensen wel een belletje rinkelen. Van jongs af aan werkte hij dan ook in de bakkerij van zijn familie waarna hij de basis van het broodbakken leerde op een Franse kokschool in New York.

jordys bakery zegro 2

“Ik probeer met mijn bedrijf iets te verkopen wat klopt. Wanneer we een desembrood maken dan is dit ook 100% desem. Geen E-nummers, conserveringsmiddelen, broodverbeteraars, smaakversterkers of gist. We doen geen concessies voor de kwaliteit. Zo leggen we onszelf misschien beperkingen op maar het eindproduct blijft uniek”.

jordys bakery zegro 4

De broden worden gebakken volgens traditioneel Frans recept. Na het kneden krijgt het brood 24 uur de tijd om te rijzen. Daarna wordt het gebakken in een steenoven. Doordat het deeg direct op de hete ovenvloer terecht komt krijg het zijn karakteristieke knapperige korst. Bijna alle broden zijn veganistisch. Ze bestaan namelijk alleen uit graan, water, rijsmiddel en zeezout. Jordy’s bloem komt uit Noord-Frankrijk en bestaat uit een mix van drie tarwerassen en het zout is een zeezout uit Italië.

jordys bakery zegro 3

Het rijsmiddel is altijd één van de desem varianten van Jordy. Het desem is gemaakt op basis van melkzuur. Dit zorgt ervoor dat het desembrood een minder zure smaak heeft dan de meeste andere desembroden. Bij de gistbroden is het desem gecombineerd met een natuurlijke gist. Het meel en de zaden die worden gebruikt komen bij Voogd Meelhandel vandaan en bevatten geen kunstmatige toevoegingen.

jordys bakery zegro 5

Deel dit bericht: