« Terug naar nieuwsoverzicht

Koken met Soof (lovely mix-ups)

Blogs Koken met Soof (lovely mix-ups)

Nieuw in het assortiment: 100% natuurlijke siropen en frisdranken van Soof. Gemaakt van fruit, groenten en kruiden. Natural mix-ups die je (bruis)water smaak geven. Zo lekker kan simpel zijn. De siropen van Soof zijn momenteel beschikbaar in 5 unieke smaken zoals zoete aardappel, kaneel & appel en roos, kardemom, peer & appel.

Met Soof kun je alle kanten op, de lekkerste mocktails, cocktails en warme dranken. En wist je dat je ook met Soof kunt koken? Daarom willen we jou met deze heerlijke recepten inspireren. Kies je favoriete Soof smaak en go for it!

Pompoen met boerenkoolpesto

 Pompoen met boerenkoolpesto

Ingredienten

  • 1 flespompoen
  • Twee handjes boerenkool 
  • 3 groene jalapeños 
  • 3 tomaten 
  • 1 rode ui 
  • 3 tenen knoflook 
  • Bosje koriander 
  • Twee handjes pompoenpitten 
  • 4 el rode wijnazijn 
  • 2 el Soof wortel gember 
  • Olijfolie 
  • Paprikapoeder 
  • Zout en peper 
  • Kopje water


Bereidingswijze

  • Rooster de jalapeños boven open vuur totdat ze geblakerd zijn.
  • Snijd de ui in blokjes en de knoflook zo klein mogelijk. Doe een laagje olijfolie in de pak en bak de gesneden knoflook en ui aan in een pan.
  • Voeg de gesneden tomaten en een kopje water daaraan toe. Als het 3 minuten heeft staan pruttelen, voeg je de boerenkool toe en bak je dit kort mee.
  • Schep het mengsel in de blender en laat het vocht in de pan. Voeg wat koriander, Soof wortel gember, de rode wijnazijn, pompoenpitten en jalapeños toe in de blender. Blend tot een dikke grove pesto. Proef even en breng indien nodig op smaak met zout en peper.Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kruid de pompoen met paprikapoeder, zout en peper. Doe de gekruide pompoen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
  • Doe de schaal ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de pompoen mooi donkergekleurd is. Serveer de pompoen met de pesto, koriander, pompoenpitten en sprenkel nog een beetje van de Soof over het bord.

Zoete aardappel met zwarte linzen en harissa 

Zoete aardappel met zwarte linzen en harissa

Ingredienten

  • 250 g zwarte beluga-linzen 
  • 2 grote zoete aardappels 
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 2 el Soof zoete aardappel kaneel 
  • 2 el harissa 
  • 3 el rode wijnazijn 
  • ½ tl gemalen korianderpoeder 
  • Gehakte peterselie 
  • Olijfolie 
  • Peper 
  • 1 tl zout


Bereidingswijze

  • Breng een halve liter water aan de kook voeg de zout toe. Laat de linzen koken voor ongeveer 25 minuten, giet af en laat afkoelen.
  • Verwarm de over voor op 180 graden. Was de zoete aardappels goed af en snijd ze daarna in plakken.
  • Halveer de cherrytomaatjes en doe deze met de aardappels in een ovenschaal.
  • Mix het korianderpoeder, 1 eetlepel Soof, een scheutje olijfolie, 1 eetlepel harissa, zout en peper naar smaak in een kleine kom. Verdeel dit mengsel over de zoete aardappels en cherrytomaten. Bak ongeveer 25 minuten tot de tomaten gebarsten zijn en de aardappel goudbruin is.
  • Mix de azijn, 1 eetlepel Soof en 1 eetlepel harissa in een kom. Mix door elkaar tot een vinaigrette en breng op smaak met zout.
  • Mix de helft van de vinaigrette met de linzen, bewaar de andere helft om over het gerecht te sprenkelen.
  • Schep wat van de linzen op een bord en leg de zoete aardappels en de tomaatjes uit de oven eroverheen. Besprenkel met nog wat extra vinaigrette en maak af met wat gehakte peterselie.

Sticky haricots verts

 Sticky haricots verts


Ingredienten

  • 700 gram haricots verts 
  • 50 milliliter Soof citroen munt 
  • 6 tenen knoflook 
  • 1 theelepel bloem 
  • Chilivlokken 
  • Sesamzaad 
  • 2 eetlepels water 
  • Peper en zout


Bereidingswijze

  • Blancheer de haricots verts voor 3 minuten in kokend water. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water totdat ze lauw zijn.
  • Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Zet een wokpan op het vuur met een laagje olijfolie. Voeg de tenen knoflook toe en bak de haricots verts gaar in 5 minuten.
  • Mix de bloem, water en Soof in een bakje met een vork totdat er geen klontjes bloem meer zijn. Doe het mengsel in de wokpan bij de haricots verts en blijf roeren tot de saus wat dikker wordt. Meng goed met de boontjes tot ze allemaal een laagje saus hebben en lekker plakkerig zijn.
  • Besprenkel met sesamzaad en chilivlokken en breng op smaak met zout en peper.

 

Deel dit bericht: