« Terug naar nieuwsoverzicht

Mo’s Comfort food

Blogs Mo’s Comfort food

Barbecue op zijn best

Bij de woorden barbecue, foodtrucks en zingen denken wij maar aan één ding: Mo’s Comfort food. Mo, of eigenlijk Maurice Gaasbeek, is een doorgewinterde horecaprofessional die al zijn hele leven in de horeca heeft gewerkt. Zowel in binnen- als buitenland heeft hij in menig keuken mogen rondkijken. Ook het podium is voor hem geen onbekend terrein. Zo stond hij ooit in de Blind Auditions van The Voice. Al deze ervaringen komen samen in zijn zingende foodtruck concept: Mo’s Comfort food.

In 1994 komt Maurice in Mississippi voor het eerst in aanraking met de mogelijkheden van barbecue. Hier leert hij het echte Amerikaanse barbecueën kennen. Later brengt hij ook tijd in New York en de Caribbean door, wat zijn kijk op barbecue en streetfood nog verder beïnvloedt. Terug van zijn buitenlandse horeca-avonturen ziet Maurice dan ook mogelijkheden om Nederland kennis te laten maken met zijn versie van barbecue. Hij tikt een oude schaftwagen en een barbecue op de kop en in 2014 is Mo’s Comfort food een feit.

Gedurende de 5 jaar die volgen worden Mo’s barbecues alleen maar groter en beter. Van fantastische burgers op een foodfestival tot exclusieve barbecuegerechten voor een bruiloft; Maurice is van alle markten thuis. Kwaliteit en consistentie staan hierbij altijd voorop. Zo bakt Maurice broodjes bijvoorbeeld altijd op locatie af, zodat iedere klant van vers brood kan genieten. Het belangrijkste is echter het vlees en dit laat zich niet altijd even makkelijk temmen. Het blijft een kunst om grote stukken vlees goed en consistent te bereiden.

Gelukkig heeft Maurice het samenspel van temperatuur en vlees inmiddels volledig onder de knie. Gewoon door te proberen. Het ontwikkelen en uitproberen van nieuwe dingen vindt hij namelijk het leukste dat er is. Vooral grote stukken vlees als spareribs, varkensbuikspek of een complete ribeye vindt hij waanzinnig om klaar te maken op zijn enorme Amerikaanse houtskoolbarbecue. Voor de vegans heeft hij zich laatst zelfs aan pulled jackfruit gewaagd.

Maurice werkt voor zijn gerechten samen met onze hofleverancier Slagerij de Bloois. Hij laat bijvoorbeeld Ibérico en Wagyu burgers op eigen recept maken. Kwaliteitsvlees met enkel wat peper en zout om het vlees zo puur mogelijk te houden. Dat is het mooie aan een foodtruck: Je kan de mooiste producten aanbieden, voor een interessante prijs en op een laagdrempelige locatie. Binnenkort opent Maurice daarom, naast Mo’s Comfort food, Mo’s Rotisserie; een kippengrilwagen met een vaste standplaats in Gouda. Zijn missie? De massa laten zien hoe mooi barbecue en grill kunnen zijn.

61513371 1223000751211684 7694038584814206976 n

 

Deel dit bericht: