« Terug naar nieuwsoverzicht

Otto Hahn

Blogs Otto Hahn

‘Gezelligheid kent bij Otto Hahn geen tijd’

Wie metrolijn A richting Binnenhof helemaal uitrijdt, komt in Ommoord terecht. Nu denk je misschien wat heb ik daar te zoeken? Wij weten het wel: Otto Hahn! Nee, niet de straat en ook niet de wetenschapper die In 1946 de Nobelprijs voor Scheikunde ontving. We hebben het over het gemoedelijke eetcafé naast het Binnenhof, waar iedereen welkom is voor een heerlijke maaltijd en gezelligheid.

Al sinds de jaren ‘80 is eetcafé Otto Hahn een begrip in Rotterdam Alexander én daarbuiten. De plek aan het Binnenhof waar dit gezellige eetcafé gevestigd is, heette vroeger de Otto Hahn straat. Het was voor de eerste eigenaar dan ook niet meer dan logisch om zijn eetcafé hiernaar te vernoemen. Inmiddels is het eetcafé een paar panden opgeschoven, van eigenaar veranderd en vernieuwd. De naam is echter gebleven.

13 jaar geleden nam de toenmalige chef Jacco van Giessen het stokje over. Onder zijn supervisie is Otto Hahn van een gezellig bruin café veranderd in een sfeervolle horecagelegenheid van deze tijd. Als kind uit een echte horecafamilie is dat ook niet zo gek. Het horecavak is Jacco met de paplepel ingegoten, dus hij weet precies wat hij wel en niet in zijn zaak wil terugzien.

Eén van de punten die bij Jacco hoog in het vaandel staan is service. Alles moet gastvrijheid uitstralen en iedereen is welkom. Er is altijd wel iets leuks te beleven voor een gevarieerd publiek. Zo ben je bij Otto Hahn voor live voetbalwedstrijden, pubquizzen en festiviteiten aan het juiste adres. Begin oktober komt Wolter Kroes bijvoorbeeld zingen en vanaf 4 uur ’s middags gaat het borreluurtje van start.

Uiteraard draait het natuurlijk ook om het eten! Bij Otto Hahn kun je zeker terecht voor een kwalitatieve maaltijd. De kwaliteit zit ‘m veelal in de eigenheid van de gerechten; hier krijg je een lekker uitgebreide lunch en een heerlijk diner. Neem bijvoorbeeld de typische Otto Hahn specialiteit ‘Een veeg uit de pan’. Dit is een speciaal pannetje met wisselende lekkernijen, vandaar ook de naam. Lekker ontdekken en genieten dus!

otto3

Deel dit bericht: