« Terug naar nieuwsoverzicht

Recept: Risotto met groene asperges, weidekruiden en een 62ºC eitje

Blogs Recept: Risotto met groene asperges, weidekruiden en een 62ºC eitje

Groenten spelen vandaag de dag steeds meer de hoofdrol op ons bord. Dit recept laat zien hoe veelzijdig groenten zijn en hoe we de 80/20 regel beter kunnen toepassen.

1. Eitjes:
Gaar de eieren op 62˚C gedurende 45 minuten. Pel de eieren voorzichtig.

2. Risotto:
Bereid 7,5 dl groentebouillon volgens de bereiding op de verpakking. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook zonder te kleuren. Voeg de rijst toe en bak deze glazig, kruid met wat peper. Voeg de witte wijn en de groentebouillon toe en roer het geheel goed door tot het aan de kook komt. Doe een deksel op de pan en zet deze in een voorverwarmde oven van 185°C gedurende 18 minuten. Maak ondertussen de asperges schoon en snijd ze in plakjes. Blancheer de asperges kort. Voeg na ca. 18 minuten de asperges, tuinkruiden en de peterseliepuree toe. Roer de kaas erdoor en En breng eventueel op smaak met peper. Haal de pan van de hittebron en laat de risotto nog even een paar minuten nagaren.

3. Opmaak:
Verdeel de risotto samen met de eitjes over de borden. Schik de weide kruiden eromheen en maak af met de peterselieolie en wat zuurdesemkruim. Rasp er als laatste wat gepekelde eidooier over.

Risotto met groene asperges weide kruiden en een 62ºC eitje

Ingrediënten voor 10 personen:

Eitjes:

  • eieren 10 st

Risotto:

  • Knorr Groentebouillon Authentiek Poeder opbrengst 45L 15 g
  • olijfolie 1 dl
  • sjalotjes, fijngesneden 40 g
  • Knorr Professional Knoflook Puree 750g 4 g
  • risotto rijst 240 g
  • witte peper
  • witte wijn 0.50 dl
  • groene asperges 20 st
  • Knorr Primerba Tuinkruiden 700g 5 g
  • Peterseliepuree 50 g
  • Parmezaanse kaas 80 g

Opmaak:

  • weide kruiden 100 g
  • peterselieolie 20 g
  • zuurdesembrood kruim, geroosterd 10 g
  • gepekelde eidooier

 

Deel dit bericht: