« Terug naar nieuwsoverzicht

Samen in de horeca

Blogs Samen in de horeca

Succesvolle Samenwerkingen

Met het grote aantal horecazaken in Rotterdam en omstreken, is het niet altijd makkelijk om ertussenuit te springen. Horecazaken concurreren steeds vaker op meer dan slechts een maaltijd van goede kwaliteit. Het gaat om een totaalbeleving; sfeer, gastvrijheid en aankleding zijn net zo belangrijk als het eten zelf. Maar hoe creëer je dat extra stukje beleving? Eén manier is om de koe bij de horens te vatten en de samenwerking aan te gaan. Zo voeg je iets nieuws en/of extra’s toe aan het aanbod.

In het kader van ‘als je het niet van ze kunt winnen, sluit je dan bij hen aan ’ is een samenwerking bovendien een goede manier om je concurrentie te omarmen en samen een sterk front te vormen. Organiseer bijvoorbeeld een feest met de horecazaak die naast je zit of neem deel aan een evenement als CuliNESSE of Opperdepop. Samenwerkingen hoeven echter niet alleen binnen de horeca te blijven, je kunt ook gebruik maken van de andere ondernemers en mogelijkheden in de omgeving.

Een aantal voorbeelden van succesvolle samenwerkingen in en met de horeca:

  • Mangiare werkt in haar nieuwe vestiging GaleriAAA samen met kunstcollectief AAAFresh123. De muren van dit pand hangen vol met de kleurrijke schilderijen van dit kunstenaars trio, wat een mooie toevoeging vormt voor de beleving. Naast een hapje eten, lopen gasten ook even een rondje door het atelier. Niet alleen verkopen de kunstenaars hierdoor meer schilderijen, maar heeft Mangiare iets unieks in handen wat hen onderscheid van de rest.

 

Fenix Food Factory

 

  • De Fenix Food Factory is een vat vol samenwerkingen. De ondernemers in deze loods zijn nauw met elkaar verbonden. Het aanbod sluit goed op elkaar aan, zodat men vaak bij meer dan één onderneming weet te slagen. Met de brunch- en borrelplanken komt deze samenhang echter pas echt tot haar recht. Bezoekers kunnen een plank kopen en gaan vervolgens met een stempelkaart langs de verschillende ondernemingen om zo een complete brunch- of borrelplank bij elkaar te verzamelen, inclusief een krantje van de boekwinkel.

 

  • Bij De Zondebok & ‘t Zwarte Schaap mag je de hamburgers van buurman Hamburg op het terras komen opeten. Een win-winsituatie; want Hamburg beschikt zelf niet over een terras en De Zondebok & ’t Zwarte Schaap is enkel een bar, zonder eetgelegenheid. Bovendien is de kans groot dat deze hamburgerliefhebbers ook een drankje bij hun burger bestellen wanneer zij eenmaal op het terras zitten.

 

Bioscoop

 

  • Denk ook aan restaurants als Floor en Kampong Kita, die in samenwerking met de bioscopen van Pathé in Rotterdam een filmdiner aanbieden. Hier kun je heerlijk een hapje eten en daarna naar de film voor een vaste prijs.  De perfecte manier om gasten een complete avond uit te bezorgen!  

 

Zoals deze zijn er nog veel meer mooie voorbeelden te noemen van geslaagde samenwerkingen in en met de horeca. Kijk dus eens goed om je heen en durf buiten de gebaande paden te denken. Wie weet schuilt er wel een geweldige samenwerking in de omgeving van jouw horecazaak. Samen staan we sterk!

 

 

Deel dit bericht: