« Terug naar nieuwsoverzicht

‘La vita è bella met Schiacciata Romana

Blogs ‘La vita è bella met Schiacciata Romana

Het nieuwe geluk? Laat je smaakpapillen naar Italië reizen terwijl je geniet van het comfort van thuis. De Schiacciata Romana maakt het waar! Dit authentieke flatbread wordt in Italië gemaakt en gebakken. Het onderscheidt zich door zijn smaak, lichtheid en onvervalste mediterrane flair.

Romana is een typisch Italiaanse manier van bakken: kort op hoge temperatuur en op steen. Schiacciare betekent: ‘drukken met de vingers’. Het deeg wordt op smaak gebracht met een scheutje van extra vierge olijfolie en een beetje zeezout. Een authentieke Italiaanse flatbread, een soort focaccia gemaakt volgens een traditioneel recept. En door haar rijke Mediterrane smaak, heb je slechts een paar ingrediënten nodig om er een ware delicatesse van te maken. Aangezien de Schiacciata Romana volledig afgebakken en voorgesneden wordt geleverd, is een perfect resultaat altijd gegarandeerd! 

  • Voorgebakken; de Schiacciata Romana heeft minder dan 3 minuten om af te bakken
  • Kan koud gerserveerd worden als krokant broodje en als lekkere snack of lunch
  • Voorgesneden voor een veilige én snelle bereiding
  • Perfect voor 'to go'


Door de extra vergine olijfolie heeft de Schiacciata Romana een langere houdbaarheid: 2 dagen bewaard bij 4°C. De Schiacciata Romana kan 48 uur van tevoren worden bereid/gevuld indien bewaard bij een temperatuur van 4°C.

serveertips panesco

Serveertips
Voor warme gerechten: open de Schiacciata Romana, vul het broodje tot de rand en presenteer eventueel op de counter of bewaar de broodjes in de koeling. Verwarm de Schiacciata voor serveren in een heteluchtoven, hogesnelheidsoven of contactgrill. Koude gerechten bak je af in minder dan 3 minuten en zijn direct klaar om te serveren.

Benieuwd naar inspiratie recepten? We hebben een aantal hardlopers voor je op een rijtje gezet.

Mortadella E Carciofo
Schiacciata Romana Multigrain pre-sliced

MORTADELLA E CARCIOFO

SCHIACCIATA ROMANA MULTIGRAIN PRE-SLICED met mortadella, Italiaanse roomkaas, artisjokharten en parmezaan

INGREDIËNTEN

  • 5001922 SCHIACCIATA ROMANA MULTIGRAIN PRE-SLICED
  • Mortadella in plakken                   
  • Zachte roomkaas                             
  • Artisjokharten uit blik of op olie
  • Semi-zongedroogde kerstomaten            
  • Parmezaanschilfers                                        
  • Rucola                                                                  
  • Verse tijm
  • Italiaanse kruidenmix (gedroogd), peper en zout

BEREIDING

  1. Bedek de halve Schiacciata met een dikke laag Italiaanse roomkaas (meng de Italiaanse kruidenmix door de roomkaas of ricotta en breng op smaak met peper en zout).
  2. Ga verder met enkele mooie artisjokblokjes, beleg met de mortadella en eindig met wat parmezaanschilfers.
  3. Bestrooi met verse tijm en werk af met rucola.
  4. Sluit de Schiacciata en druk lichtjes aan.
  5. Verwarm de Schiacciata gedurende 3 minuten voor het opdienen.

Parma E Scarmorza
Schiacciata Romana White pre-sliced

PARMA E SCARMORZA

Warm SCHIACCIATA ROMANA WHITE PRE-SLICED met parmaham, gerookte mozzarella, semi-zongedroogde tomaten en salie

INGREDIËNTEN

  • 5001921 SCHIACCIATA ROMANA WHITE PRE-SLICED
  • Parmaham
  • Scamorza (gerookte mozzarella) in plakjes
  • Semi-zongedroogde tomaten
  • Verse salieblaadjes

BEREIDING

  1. Stel eerst het broodje samen.
  2. Bak de (gevulde) Schiacciata kort voor het serveren.

Caprino
Schiacciata Romana Multigrain pre-sliced

CAPRINO

SCHIACCIATA ROMANA MULTIGRAIN PRE-SLICED met zachte geitenkaas, peer en vijgen

INGREDIËNTEN

  • 5001922 SCHIACCIATA ROMANA MULTIGRAIN PRE-SLICED
  • Zachte geitenkaas
  • Verse peer in dunne plakjes
  • Verse vijg in schijfjes
  • Hazelnootolie

BEREIDING

  1. Bak de Schiacciata kort (3 min. op 200°C).
  2. Smeer de zachte geitenkaas op de twee geroosterde zijden van de Schiacciata.
  3. Stel het broodje samen en sprenkel wat hazelnootolie op het fruit. (Voeg eventueel wat rucola toe).
  4. Sluit het broodje en druk lichtjes aan.


Ontdek meer serveertips en recepten (warm en koud) via deze link!

 
Deel dit bericht: