« Terug naar nieuwsoverzicht

Traditioneel barbecueën bij Asian BBQ

Blogs Traditioneel barbecueën bij Asian BBQ

Na verschillende reizen, komen de avontuurlijke Miranda en Mischa in Thailand terecht. Ze laten de gebaande paden achter zich en gaan op ontdekking in het échte traditionele Thailand. Daar doen ze een ontdekking die hun leven voorgoed verandert: Moo Kata. Moo wat? Moo Kata is een traditioneel Thaise vorm van barbecueën en een echte familiegelegenheid. Miranda en Mischa zijn gelijk verliefd op deze Thaise barbecue en laten zich de kneepjes van het barbecueën bijbrengen door de locals. Zo ontstaat het idee voor Asian BBQ!

Het concept zoals we dat vandaag kennen was er natuurlijk niet meteen. Het begon op festival Camping Rotterdam met zo’n 12 traditionele Thaise barbecues. Hier lieten Miranda en Mischa Nederland voor het eerst kennismaken met de Moo Kata. Een succesvollere introductie hadden ze zich niet kunnen wensen; iedereen is laaiend enthousiast over deze Thaise vorm van barbecueën. Van het één komt het ander en ze besluiten de Moo Kata als catering voor bedrijven aan te bieden. 

IMG 20170710 WA0007

Ook dit concept slaat in als een bom, maar er ontstaat al snel vraag naar een vaste locatie waar mensen van de Moo Kata kunnen genieten. Bij gebrek aan een eigen pand en de nodige vergunningen, besluiten Miranda en Mischa in het geheim barbecueavonden te organiseren in leegstaande panden in Rotterdam. Gasten melden zich per e-mail aan en worden met behulp van hints en aanwijzingen naar de juiste locatie geleid. Een spannende onderneming die lange tijd goed verloopt, totdat de horecapolitie ze weet op te sporen... 

Vanaf dat moment besluiten Miranda en Mischa de Moo Kata legitiem te maken. Onder de naam Asian BBQ duiken ze zes maanden per jaar op verschillende locaties in Rotterdam op. De overige zes maanden brengen ze in Thailand door, de plek waar het allemaal begon. Dit betekent dat het restaurant vrijwel ieder jaar opnieuw opgebouwd wordt op een nieuwe locatie. Gedurende hun zes maanden in Nederland werken Miranda en Mischa dan ook keihard om Asian BBQ keer op keer een succes te maken. 

IMG 5547

In 10 jaar tijd hebben de twee avonturiers al zeker 8 panden omgetoverd tot een Aziatisch barbecueparadijs, waar ook de echte Thai regelmatig komen eten. Hier kunnen gasten van een ‘All you can enjoy’ buffet genieten. Iedere tafel krijgt een eigen Moo Kata waarop ze op de bolling in het midden stukjes vlees kunnen grillen, terwijl er groenten en ingrediënten als visballetjes in de soep daaromheen worden gekookt. De gerechten van de Moo Kata zijn dan ook het beste te omschrijven als een combinatie van Koreaanse barbecue en Chinese hot pot. Een unieke manier van barbecueën die je in Nederland alleen bij Asian BBQ kunt vinden! 

Kijk op http://asianbbqrestaurant.com/ en ontdek waar Asian BBQ volgend jaar opduikt! 

Deel dit bericht: