« Terug naar nieuwsoverzicht

Typisch ‘t Trefpunt

Blogs Typisch ‘t Trefpunt

Zo’n 80 jaar geleden opende opa de Haan zijn kroeg ’t Trefpunt. Een echte ouderwetse kroeg waar opa nog het bier tapte en oma de broodjes bal klaarmaakte. Drie generaties verder runnen kleinzoon Mike, zijn vrouw Barbara en achterkleinzoon Jordy nog steeds dit puur Rotterdamse familiebedrijf. Inmiddels is ’t Trefpunt uitgegroeid van een kroeg tot één van de gezelligste eetcafés in Rotterdam. Iedere avond is het eetcafé weer goed gevuld. Dat is ook niet zo gek; bij ’t Trefpunt krijg je goed te eten tegen een betaalbare prijs.

Een avond bij ’t Trefpunt voelt als een avond in je eigen huiskamer. De huiselijke en gastvriendelijke sfeer zorgen ervoor dat je je meteen op je gemak voelt. Er worden bovendien beslist geen bescheiden porties geserveerd. Bij ’t Trefpunt ga je dan ook met een goed gevulde maag en een tevreden stemming weer weg. Voor velen is ’t Trefpunt daarom dé plek voor een gezellige avond buiten de deur. 

De klantenkring van ’t Trefpunt breidt zich bovendien steeds verder uit. Waar deze mensen allemaal voor komen? De carpaccio! Deze klassieker wordt bereid met Parmezaanse kaas, spekjes, honing-mosterd dressing en pijnboompitjes. Dit heerlijke voorgerecht is zeker de moeite waard. Als hoofdgerecht is de kalfslever een absolute aanrader. Gebakken met spek, appel en ui, staat je bij dit gerecht een ware smaaksensatie te wachten. 

Voor een klein prijsje kan al van deze specialiteiten genoten worden. ’t Trefpunt biedt namelijk de hele week door een driegangenmenu aan tegen een vaste prijs. Daarnaast kan er tijdens de lunch een lunchplankje besteld worden met onder andere stokbrood, huisgemaakte kroketjes, vers fruit en een soepje. Vooral tijdens de zomer is dit lunchplankje een grote hit. Het grote terras aan het water biedt bootjes namelijk de gelegenheid om aan te leggen, zodat iedereen aan boord kan genieten van een goede lunch op het terras van ‘t Trefpunt.

Kok Jordy vertegenwoordigt de jongste generatie binnen het familiebedrijf. Hij koesterde nooit de ambitie om de horeca in te gaan, totdat hij zijn ouders zo nu en dan begon te helpen in het eetcafé. Plotseling begon hij een passie voor het vak te ontwikkelen. Nu regelt hij al meer dan 13 jaar alles in de keuken en vormt hij de toekomst van ’t Trefpunt. Zo wordt het stokje wederom van vader op zoon doorgegeven. Voor een gezellige en familiaire sfeer ben je bij ’t Trefpunt dan ook nog altijd aan het juiste adres, dus waar wacht je nog op? Of om in termen van ’t Trefpunt te spreken: 

Tot straks!


Deel dit bericht: