« Terug naar nieuwsoverzicht

Une Baguette s'il vous plait!

Blogs Une Baguette s'il vous plait!

Ze vliegen als warme broodjes over de toonbank en worden bij steeds meer restaurants geserveerd, de Baguettes Tradition van Une Baguette s'il vous plait. Baguettes zoals je ze zelfs in Frankrijk niet zoveel meer ziet. Om de beschermde titel ‘Baguettes Tradition’ te mogen voeren hoor je namelijk een specifiek bakproces te volgen. Een manier van bakken dat een stuk tijdrovender is maar daarom vele malen smaakvoller. Baguettes Tradition zoals alleen de goede Franse bakkers het doen, van Frans bloem, water, ongeraffineerd Guérande zout en desem.

Vanuit The Food Union in M4H, de hotspot voor voedselinnovatie en creatieve makers bakken oprichters Jan Willem en Martin met andere enthousiasten, zoals de 2 oudste kinderen van Jan Willem, de sterren van de hemel. Martin heeft verschillende supermarkten gerund, waar ook een centrale bakkerij bij hoorde. Jan Willem ontwikkelde vanuit zijn cateringbedrijf een interesse naar het brood maken. De vrienden besloten de lekkerste baguettes Tradition in Nederland te introduceren en bakken nu wekelijks zo’n 700 baguettes voor horecazaken en delicatessenwinkels.

De baguettes worden in een steenoven gebakken en hoeven enkel maar opgewarmd te worden. Ze worden gemaakt van Franse bloem (T65), zout uit Guérande, natuurlijke gist van rozijntjes en Rotterdams leidingwater. Fun fact, het desem leeft op het dak aan het Heemraadsplein in Rotterdam. Om precies te zijn op het dak van het huis van Jan Willem en wordt daarom ook wel dakdesem genoemd.

bag

Zoals een Franse connaisseur zijn brood test, controleert ook Jan Willem zijn Baguettes. Knispert ‘ie? Klinkt ‘ie hol? Ruikt de baguette naar bloemetjes en rozijntjes? Ook aan de binnenkant zien de baguettes er anders uit dan het gemiddelde -Hollandse- stokbroodje. Kleine lucht kamertjes van verschillende groottes, dat wil je graag hebben!

Serveer de baguette bij de soep of salade, als sandwich jambon of Comté of als de perfecte begeleider van een overheerlijke kaasfondue. Verpakt per 5 stuks á 250 gram en vanaf nu te koop bij Zegro in de winkel of bestel gemakkelijk online via deze link.

Nog geen klant?
Klant worden van Zegro? Vraag dan hier een gratis klantpas aan en zoek ons ook eens in onze winkel op! 

Deel dit bericht: