« Terug naar nieuwsoverzicht

Wat betekent de avondklok voor horecaondernemers?

Blogs Wat betekent de avondklok voor horecaondernemers?

In heel Nederland geldt van zaterdag 23 januari tot woensdag 10 februari 2021 een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen moet blijven. Dit is wederom een maatregel die behoorlijk wat aanpassingen met zich meebrengt. Wat betekent de avondklok voor de horecaondernemer die momenteel maaltijden bezorgt en/of de mogelijkheid heeft tot afhalen en waar moet je rekening mee houden? 

Hoewel afhalen helaas niet meer mogelijk is na 21:00, en zelfs even daarvoor zodat je gast genoeg tijd heeft om thuis te komen, kun je wel blijven bezorgen. Het bezorgen van maaltijden valt namelijk onder één van uitzonderingen. Bezorgen van maaltijden mag maar je dient hierbij wel je medewerkers te voorzien van een ‘Werkgeversverklaring avondklok’. Daarnaast moet de werknemer ook nog een ‘Eigen verklaring avondklok’ op zak hebben. Onderaan deze pagina linken wij naar de pagina van de Rijksoverheid waar je deze formulieren kunt downloaden. Met deze formulieren op zak mogen jouw medewerkers maaltijden bezorgen tijdens de avondklok en tevens van huis naar het werk en andersom reizen. Hotelgasten moeten tevens in het hotel blijven maar mogen in het hotel eten afhalen en/of eten laten bezorgen door medewerkers van het hotel. Het hotel restaurant en/of bar moeten wel gesloten blijven. Voor vakantieparken gelden dezelfde regels.

Aanleveren van goederen binnen de avondkloktijden?

Ook voor leveranciers binnen de horeca geldt een uitzondering. De aanlevering van AGF-producten die bij Zegro ‘s nachts plaatsvindt blijft dan ook onveranderd. Bezoek voor actuele informatie de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Download hier de ‘Werkgeversverklaring avondklok’ en hier het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’.

Wij zullen er alles aan blijven doen om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen in deze moeilijke periode. Meer informatie over hoe wij omgaan met het virus kun je hier lezen.

Deel dit bericht: