« Terug naar nieuwsoverzicht

Luwia Rotterdamse Yoghurt

Nieuw assortiment Luwia Rotterdamse Yoghurt

Levende yoghurt uit Rotterdam

Het leeft! Luwia is het eerste en enige langzaam gefermenteerde yoghurtmerk van Nederland. Deze in Rotterdam geproduceerde yoghurt kenmerkt zich door haar enorme frisheid en zuiverheid. Naast melk bepalen volgens Luwia twee factoren de kwaliteit van yoghurt: de duur van de fermentatie en het type startercultuur. Ze streven ernaar om in beide processen uit te blinken. Iedere partij Luwia yoghurt wordt daarom vervaardigd met de levende culturen van de vorige partij, zonder poeders of industriële starterculturen.

Slowfood

In een snel veranderende wereld waarin het meeste geïndustrialiseerde voedsel zijn oorspronkelijke smaak en voedingswaarde verliest, gelooft Luwia dat slowfood de sleutel is tot een gezond dieet. Bij Luwia eren ze het traditionele vakmanschap en slow-fermenteren ze de yoghurt. Geen machines of short-cuts. In ongeveer 2 dagen wordt een partij verse, langzaam gefermenteerde yoghurt geproduceerd.

Slechts twee ingrediënten

De kenmerkende zoetzure smaak en natuurlijke textuur komen van verse melk en levende, Rotterdamse probiotische starterculturen. Toevoegingen als suiker, industriële starterculturen, verdikkingsmiddelen of modificaties als toegevoegd eiwit zijn in de yoghurt van Luwia niet te vinden. Deze yoghurt bestaat enkel uit puur natuurlijke ingrediënten.

Vers & Culinair

De unieke smaak van Luwia is geliefd bij chef-koks. De yoghurt is namelijk zeer geschikt voor het bereiden van onder andere sauzen, schuimen en dressings. De yoghurt is bovendien zó vers en zuiver dat deze slechts 2 weken houdbaar is vanaf de productiedatum.

Nu ook verkrijgbaar bij Zegro!

image4 1              IMG 8876

Deel dit bericht: