« Terug naar nieuwsoverzicht

Samen met Sier Disposables werken aan een duurzame toekomst

Nieuw assortiment Samen met Sier Disposables werken aan een duurzame toekomst

Duurzaamheid is een thema waar we steeds vaker mee geconfronteerd worden. De fossiele brandstoffen raken langzaam op, plastic vervuilt onze oceanen en regenwouden verdwijnen. We worden ons steeds bewuster van de schade die het gebruik van bepaalde materialen met zich mee kan brengen. Het voelt dan ook steeds oncomfortabeler om gebruik te maken van onder andere plastic.

Iets wat ze bij Sier Disposables als geen ander begrijpen. Deze leverancier van decoratieve horeca disposables, levert al zo’n 9 jaar allerlei soorten disposable tafelgerei aan groothandels. Een jaar of vijf geleden besloot Sier in het kader van duurzaamheid geen nieuwe plastic artikelen meer in het assortiment op te nemen. Eén ding was voor hen duidelijk: de toekomst ligt in duurzame materialen.

De overstap naar materialen als bamboe, suikerrietpulp, palmbast en FSC hout verliep vrij soepel. Iedereen binnen de organisatie was het er over eens dat ze moesten proberen de wereld beter achter te laten dan dat ze hem aantroffen. Daarnaast was het een perfecte uitdaging voor de designers en productontwikkelaars om mooie producten te maken van duurzame materialen.

Hier zijn ze volgens ons zeker in geslaagd. Van prikkers tot borden en sausbakjes; de producten van Sier zijn niet alleen praktisch in gebruik, maar zien er ook nog eens mooi uit en hebben een prachtige vorm en uitstraling. Het plastic is echter nog niet helemaal weg te denken uit Sier Disposables. Over een aantal jaar hoopt Sier wel volledig zonder plastic te kunnen werken. De koers hiervoor is al bepaald en de eerste stappen zijn gezet.

Daarnaast wordt er ook goed nagedacht over interne verbeteringen op het gebied van duurzaamheid. Zo is de brochure van Sier gedrukt op gerecycled papier. In de toekomst zullen er bovendien nog veel nieuwe duurzame materialen bijkomen. Er ligt dus genoeg uitdaging en ontwikkeling in het verschiet. Wij zijn in ieder geval zeer trots om met zo’n bewuste en vooruitstrevende partij te mogen werken en kunnen niet wachten om te zien met welke nieuwe en innovatieve producten zij nog zullen komen.

Nu verkrijgbaar bij Zegro!

Deel dit bericht: