« Terug naar nieuwsoverzicht

Bistro Bontje in Scheveningen al 50 jaar klant van Zegro

Nieuws Bistro Bontje in Scheveningen al 50 jaar klant van Zegro

Dit jaar staat natuurlijk in het teken van ons 50-jarig jubileum. Al best een prestatie an sich, maar wat nu echt bijzonder is, is dat wij een klant hebben die al 50 jaar inkopen bij ons doet. Een klant waar je een bijzondere band mee op hebt gebouwd en waarmee je samen als het ware bent gegroeid. Een hele leuke klant met een rijke geschiedenis waar wij uiteraard graag op bezoek gingen. In gesprek met Orlando en Jeffrey Varney van Bistro Bontje in Scheveningen.

De geschiedenis van de bistro gaat terug naar John Bontje, de vriend van Orlando’s moeder. John Bontje was de eigenaar van een sportschool in de Javastraat en een bekende naam in de judowereld. Hij stopte met zijn huidige sportschool om op een andere locatie verder te gaan en het pand aan de Javastraat dat vrijkwam leek een uitstekende plek om een restaurant te openen. Het barbecue restaurant dat volgde kreeg de naam ‘Au Bon Sept’, wat betekent ‘in de goede zeven’, verwijzend naar het huisnummer aan de Javastraat. De naam werd eigenlijk niet gebruik want gasten zeiden liever; ‘we gaan bij Bontje eten’. Orlando hielp in de bediening en stond regelmatig achter de grill van de succesvolle zaak.

John en Orlando kenden de eigenaar van het pand waarin discotheek Pompidou zat. Het verhaal deed de ronde dat de overeenkomst met de huidige pachter zou worden beëindigd en de locatie snel vrij zou komen. Orlando zag de potentie in deze beroemde en beruchte locatie pal naast het circustheater in Scheveningen. ‘Jij hebt het geld, en ik heb de tijd’ zei hij tegen John in 1983 en zo werd Bistro Bontje geboren.

Een sfeervolle zaak, een tikkie donker en een plek waar je heerlijk kunt eten. Specialiteiten van de houtskoolgrill die niet op borden worden geserveerd maar juist op houten snijplanken voor een bourgondische ervaring. Bistro Bontje was ook één van de eersten waar je spareribs kon bestellen. De spareribs promoveerden in die tijd heel snel van afvalproduct naar, niet aan te slepen en tegenwoordig een delicatesse. Nog steeds kun je terecht voor de lekkerste spareribs bij Bontje en hier staan ze dan ook zeker om bekend. Laatst zelfs iemand uit Amerika die 2 porties spareribs bestelde nadat het restaurant werd aangeraden door een taxichauffeur in Miami!

De spareribs zijn dus een absolute aanrader maar t-bone steak of de mixed fish zijn ook erg geliefd bij gasten. We zagen ook iets opvallends staan op de kaart, namelijk een ‘coupe verschrikkelijk’ met de beschrijving ‘vrij veel’. Geregeld kwamen er een aantal heren na de sauna bij ons eten. Ze bestelden Coquilles en Escargot en erna wilde ze steevast een lekker dessert aldus Orlando. ‘Doe maar iets verschrikkelijk groots’, zeiden ze dan.  En zo is ‘coupe verschrikkelijk’ ontstaan. Een gigantische coupe gevuld met brownie, tiramisu, cheesecake, ijs, fruit enzovoort.

Inmiddels heeft Orlando’s zoon Jeffrey het stokje overgenomen. Jeffrey houdt van ondernemen en heeft nu een fantastische basis om op voort te borduren. Zo heeft hij al een aantal mooie veranderingen kunnen toepassen zoals de digitalisering van het bestel-, order-, en reserveringsproces, kun je nu ook de juiste wijn kiezen bij je gerecht en is er ook genoeg keus voor de vegetariër. De 2e generatie komt er nu met zijn kinderen eten en de combinatie tussen historie en nu gaat ervoor zorgen dat Bistro Bontje nog vele decennia een hotspot zal zijn.

Bedankt voor jullie vertrouwen en loyaliteit!

Deel dit bericht: