« Terug naar nieuwsoverzicht

Officiële opening van Het Meesterwerk

Nieuws Officiële opening van Het Meesterwerk

Wij gaan graag in gesprek met onze klanten om hun verhalen te ontdekken: wat hen beweegt, hoe zij in de horeca terecht zijn gekomen en waarom zij doen wat ze doen. Bij ons recente bezoek aan het Meesterwerk hadden wij het genoegen om te spreken met Renee van der Spoel.

Renee is geboren en getogen in de horeca. Zijn ouders hadden een restaurant, een snackbar en een café, en hij wist van jongs af aan dat hij ook in de horeca wilde werken. Na zijn werk als kok bij verschillende restaurants, besloot hij op zijn 30ste om het onderwijs in te gaan. Nu, dertig jaar later, is Renee nog steeds werkzaam in het onderwijs hij is docent Consumptieve techniek op school en daarnaast ook nog eens leermeester, wat een ideale situatie voor hem is omdat hij zich nog steeds kan bezighouden met de horeca.

Renee werkt op het Accent College Praktijkonderwijs in Capelle aan den IJssel, waar leerlingen worden voorbereid op het leven na school. Alle leerlingen volgen een eigen ontwikkelplan, inclusief de leerlingen die werken bij het Meesterwerk van Renee. Het Meesterwerk is opgezet met de instelling dat leerlingen er kunnen oefenen met de werkzaamheden die ze later willen uitvoeren. Voorheen hadden ze hun eigen restaurant/winkel binnen de school nagebootst, maar in juni 2022 openden ze eindelijk de deuren van het echte Meesterwerk in Capelle aan den IJssel. Het restaurant en de winkel waren al geopend, maar er moest nog veel gebeuren achter de schermen. Nu, 10 maanden later, zijn ze helemaal klaar en vieren ze morgen (6 april) de officiële opening.

Het concept van het Meesterwerk is dat het 50% winkel en 50% horeca is. Je kunt er dus niet alleen terecht voor heerlijke ontbijt- en lunchgerechten, maar ook voor verschillende geschenken en woondecoratie van lokale leveranciers. Ze verkopen ook zelfgemaakte producten zoals borrelplanken, die de leerlingen zelf maken op het Accent College. De winkel biedt ook kansen voor leerlingen met opleidingen in facilitaire dienstverlening, techniek, logistiek en groen om in de praktijk werkzaamheden te verrichten.

Op de vraag wat hij over vijf jaar wil bereiken, gaf Renee aan dat ze graag zelfstandig zonder subsidie willen draaien. Ook is het zijn droom om 50% van de producten die ze verkopen in de winkel door de leerlingen te laten maken. Maar het allerbelangrijkste is om de leerlingen de kans te geven om te slagen en waardevolle ervaringen op te doen.

Als je in de buurt bent, ga dan zeker even langs bij het Meesterwerk in Capelle aan den IJssel. Je kunt er genieten van een kopje koffie of heerlijke ontbijt- en lunchgerechten, en de vergaderruimte huren die ze beschikbaar stellen.

Deel dit bericht: