« Terug naar nieuwsoverzicht

In gesprek met Esa, horecacoördinator van de Rotterdamse Dakendagen

Nieuws In gesprek met Esa, horecacoördinator van de Rotterdamse Dakendagen

De evenementen zijn weer in volle gang en het belooft een feestelijke zomer te worden! Of je nu zin hebt om lekker te dansen, jezelf culinair in de watten te laten lopen te leggen of de stad Rotterdam nóg beter te leren kennen. Jouw agenda vul je dit jaar met de mooiste initiatieven waarvan de Rotterdam Rooftop Walk zeker mag worden afgevinkt. Tot en met 26 juni 2022 beleef je hoe dakgebruik kan bijdragen aan een betere toekomst voor stadsbewoners. Een route op dakniveau inclusief een loopbrug tussen WTC Rotterdam en de Bijenkorf! Wij spraken met Esa de Vries, freelance horecacoördinator van de Rotterdamse Dakendagen.

Esa studeerde communicatie en kreeg een kantoorbaan als accountmanager bij een reclamebureau. Redelijk snel werd duidelijk dat dit niet haar ding was en het benauwde haar om van 9 tot 5 op kantoor te zitten. Via een vriendin hoorde Esa over een vacature bij het Erasmus Paviljoen en is daar gaan werken achter de bar. De horeca beviel haar erg goed en binnen een jaar is ze manager geworden. Vanuit hier is het balletje gaan rollen en er volgde steeds meer freelance opdrachten als horecacoördinator op evenementen waar ze onder andere de bar, personeel en het assortiment verzorgt.

Wat ik het leukste vind aan het werken op evenementen is dat je in een hele korte tijd, heel intensief met een klein groepje samenwerkt vertelt Esa. Het is keihard werken met één gezamenlijk doel maar de extase aan het eind van een evenement is daarom des te groter. Naast haar werk achter de schermen op evenementen staat ze met haar Nacho’s foodtruck ook op de festivals. Met de quote ‘I hate nacho’s said no juan ever’ verovert ze de harten van de festivalgangers met texmex assortimenten. Leuk detail; de naam van Esa’s bedrijf Amepa staat voor hartorgasme - een momentje dat je nergens anders wil zijn dan daar. Die vleug van de lente, wind mee op de fiets. 

Op dit moment is Esa aan het werk op de Rotterdamse Dakendagen. Een festival waarbij we je een onontdekt stukje stad willen laten zien vertelt Esa enthousiast. De daken hebben zoveel potentie met hun fenomenale uitzichten. Tijdens je wandeling over de Rooftop Walk kom je overal innovatieve, duurzame en creatieve dakprogrammering tegen. Leon van Geest, initiatiefnemer van dit eenmalige evenement, wil de bezoekers ook laten zien hoe de toekomst voor de stad eruit kan zien wanneer we onze daken beter benutten. 

rooftopwalk 3 banner

Je kan de 600 meter lange tour nog boeken tot en met 26 juni 2022 voor € 3,50 (kinderen mogen gratis mee) via rooftopwalk.nl. Ontdek de mooiste plekjes van Rotterdam die je normaal gesproken absoluut niet ziet!

f673a3e5 792e 4f7f a76e c1610c839a98
Esa de de Vries

Deel dit bericht: