« Terug naar nieuwsoverzicht

Zegro en Bidfood bereiken overeenstemming over overname

Nieuws Zegro en Bidfood bereiken overeenstemming over overname

Vandaag is bekend geworden dat Leon en Réne Prins (aandeelhouders Zegro) en Bidfood overeenstemming hebben bereikt over een overname van Zegro door Bidfood Nederland. Beide organisaties zijn al jaren succesvol actief in de regio Rotterdam en blijven als zelfstandige bedrijven opereren. De overname zal nog ter beoordeling worden voorgelegd aan de ACM.

Bidfood versterkt op deze manier haar positie als horecagroothandel in de regio Rotterdam. Door de samenwerking wordt de gezamenlijke positie in de regio verder versterkt, waarbij gebouwd wordt op een sterk fundament van twee succesvolle organisaties. Beide organisaties hebben respect voor elkaars positie in de markt en passen qua cultuur en structuur goed bij elkaar. 

Zowel Bidfood als Zegro hebben een duidelijke groeiambitie en zien door deze stap nieuwe kansen en mogelijkheden voor de toekomst. Bidfood heeft een sterke positie binnen een brede groep horeca-, catering en zorg-accounts, daar waar Zegro als trots Rotterdams familiebedrijf al 50 jaar sterk is in het midden- en hoogsegment binnen de horecamarkt.

Algemeen directeur Bülent Sel van Zegro: ‘Bij beide bedrijven is sprake van respect voor elkaars positie in de markt. Samen gaan we kijken hoe we onze positie in de regio nog verder kunnen versterken, waarbij we bouwen op een sterk fundament van twee succesvolle organisaties.

Sterke positie in de horeca
Zegro is een trots Rotterdams familiebedrijf, dat al 50 jaar overgaat van generatie op generatie. Bidfood Schiedam is al jaren actief in vrijwel de gehele provincie Zuid-Holland en heeft hier een sterke positie binnen een brede groep horeca-, catering en zorg-accounts.

‘De focus op het midden- en hoogsegment binnen de horecamarkt is een mooie aanvulling op het huidige klantportfolio van Bidfood’, aldus Matthijs Zorn, vestigingsmanager van Bidfood Schiedam.

William Domenech, commercieel directeur Zegro, ziet nieuwe kansen en mogelijkheden voor de toekomst: ‘Met de schaalgrootte die Bidfood ons biedt, kunnen we het aanbod voor onze klanten nog verder verbeteren. Voor beide organisaties staat de klant altijd centraal en doen we er alles aan hun succes te vergroten’.

Door de schaalgrootte van Bidfood zal het aanbod voor de klanten van Zegro nog verder worden verbeterd. Voor ons beide staat de klant altijd centraal en doen we er alles aan hun succes te vergroten.

Bidfood en Zegro blijven opereren als zelfstandige bedrijven. Zegro behoudt dus haar naam, identiteit en uitstraling en blijft aangestuurd worden door de huidige directie, bestaande uit Bülent Sel en William Domenech. Er zal wel gekeken worden welke kansen er liggen als de organisaties krachten bundelen op het gebied van logistiek, digitalisering en assortiment. Behalve een breder productaanbod en betere service, zal voor onze klanten weinig veranderen.

Dick Slootweg, CEO van Bidfood, is trots op de overeenkomst: ‘Dit mooie en lokaal sterk gewortelde bedrijf brengt voor ons een nieuwe dimensie in ons bedrijf waarbij beide organisaties elkaar absoluut gaan versterken om zo onze klanten nog beter te kunnen bedienen’.

In onderstaande vraag-en-antwoord overzicht hebben we getracht zo veel mogelijk vragen die bij je op zouden kunnen komen te beantwoorden. Het kan zijn dat je na het lezen hiervan mogelijk nog vragen hebt. Algemeen directeur Bülent Sel en commercieel directeur William Domenech staan je graag te woord.

We kijken uit naar een positieve voortzetting van onze relatie en blijven je de service bieden zoals je van Zegro gewend bent.

Vraag en antwoord

Wat gaat er gebeuren?
Bidfood en Zegro kondigen aan dat zij op 8 februari 2022 overeenstemming hebben bereikt over de overname van Zegro door Bidfood Nederland. Beide organisaties blijven als zelfstandige bedrijven opereren. Uiteraard zal er worden gekeken welke kansen er liggen als de organisaties krachten bundelen op het gebied van logistiek, digitalisering en assortiment.

Blijven we persoonlijk contact houden met onze klanten?
Absoluut. Zegro is een sterke speler in de regio Rotterdam en omstreken en zal dat blijven. De komende tijd gaan Bidfood en Zegro samen kijken hoe ze samen nog succesvoller de markt kunnen bedienen.

Welke veranderingen kan ik verwachten?
Als klant zal je minimale veranderingen merken als gevolg van de overname. Je account-manager of contactpersoon in de winkel blijft ongewijzigd. Het overgrote deel van het assortiment blijft gelijk. Het aangeboden private label-assortiment, dat Zegro voert vanuit de inkoopcombinatie met Horesca, zal worden uitgefaseerd en vervangen door de private labels van Bidfood. Uiteraard kijken we samen  welke producten het beste passen in iedere afzonderlijke klantsituatie.

Hoe gaan Zegro en Bidfood de overgang zo gemakkelijk mogelijk maken voor onze klanten?
Van te voren zullen we duidelijk communiceren welke veranderingen onze klanten van ons kunnen verwachten. Onze collega’s worden tijdig op alle mogelijke veranderingen voorbereid, zodat klantvragen direct goed beantwoord kunnen worden.

Heeft de overname impact op mijn leverdagen?
Nee, klanten kunnen van Zegro dezelfde dienstverlening verwachten.

Wat gebeurt er met de zelfbedieningswinkel van Zegro?
De zelfbedieningswinkel blijft open en zal hetzelfde assortiment en serviceniveau blijven aanbieden, zoals dit nu al het geval is.

Deel dit bericht: