Wijn van de maand

december

bioNIUS Yecla, Monastrell

Als de natuur voor de juiste omstandigheden zorgt, dan ontstaat er vanzelf de mooiste en natuurlijkste wijnen.
De oude wijngaarden in het binnenland van Alicante hoeven er niet anders uit te zien dan wijngaarden in de rest van het land, maar het verschil zit ’m in het plaatselijke zeeklimaat: warm, zonnig en nauwelijks regen. De druiven hoeven hier niet bespoten te worden om schimmel en rotting te voorkomen, zo kunnen ze in alle rust zonnebaden en werken aan hun diepe paarsrode kleur. Gemaakt door Nederlandse wijnmaker Rudolf Nipius!

De Monsatrell (=Mouverdre) geeft hier een volle, ronde winterwijn met nuances van gedroogd fruit, rijpe tannine en geconcentreerde afdronk. Heerlijk bij wildgerechten, geroosterde stukken vlees en rijke stoofschotels.

 

Shottesbrooke Shiraz

In 1981 kocht Nick een stuk grond om zijn eerste wijngaard te realiseren en zijn label “Shottesbrooke” te lanceren in Mc Laren Vale wat nu de thuisbasis van de Shottesbrooke wijnmakerij is geworden.
Vandaag de dag is Shottesbrooke een trotse wijnmakerij die zich richt op het produceren van hoge kwaliteitswijnen.

Lekker zwoele, volle Shiraz met soepele aanzet en zachte tannine. Vlezige kersen, vleug mint en achterin wat donkere chocolade en een kleine hint van caramel door korte houtopvoeding. Mooi in combinatie met roodvleesgerechten en dikke sauzen, maar gaat ook goed met harde en gezouten kazen.

wvdm december