Wijn van de maand

februari

Cramele Recas

De combinatie Roemenië en wijn nieuw? Zeker niet! Het is een land met een lange historie en volgens een oude legende heeft de wijngod Bacchus zijn jeugd hier doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls dankzij de Duitsers die van Bavaria naar Roemenië emigreerden. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee, welke vandaag de dag nog steeds aan de basis van het succes van Cramele Recas staan.

Soms heb je namelijk een beetje geluk nodig in het leven. Zo ook de eigenaren van wijnmakerij Cramele Recas. De Engelse Philip en de Roemeense Elvira werkten toevallig bij hetzelfde Duitse bedrijf, hier leerden ze elkaar per toeval kennen en sloeg de vonk al snel over. Ze koesterden dezelfde droom: een eigen winery! Samen kochten ze stuk voor stuk de wijngaarden in Recas op; het begin van Cramele Recas.

De wijngaarden van Cramele Recas beslaan inmiddels 1100 hectare groot en zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder leiding van de Australische Hartley Smithers en de Spaanse Nora Iriate. De wijnen van Cramele Recas worden dan ook wereldwijd geroemd om hun uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Eigenaren Philip en Elvira produceren intussen al meer dan 10 jaar zeer succesvol wijn, waaronder de Legendary wijnen. De Chardonnay en Pinot Noir van Legendary zijn hier mooie voorbeelden van, die opvallen in betaalbaarheid en doordrinkbaarheid.

0891.128.90 Legendary Chardonnay € 2.65

Fijne, doordrinkbare fris tropische Chardonnay. Licht botertje en een licht filmend mondgevoel.

0891.144.93 Legendary Pinot Noir € 2.65

Fruitbom! Prettig lichtvoetig en zacht kruidig, met nuances van frambozen, kersenfruit en een vleug kaneel.

Legendary Pinot Noir 381x1400 2 381x1400Legendary Chardonnay