De Rotterdamsche

De snacklijn De Rotterdamsche is in 2000 door Zegro ontwikkeld. Tijdens een bezoek van de bedrijfsleiding van Zegro aan een klant, dat een puur Rotterdams eetcafé was en die croquetten uit Amsterdam verkocht, kwamen ze op het idee om een eigen croquette te ontwikkelen.

De Rotterdamsche Croquette en Bitterbal

Als inspiratie gebruikte Zegro de Scheffers kroket die in de jaren zestig en zeventig werd geserveerd in de gelijknamige lunchroom aan de Lijnbaan. Tot de oude meneer Scheffers kon Zegro zich helaas niet meer wenden, bovendien is de oorspronkelijke receptuur verloren gegaan, maar het idee was geboren.

Met de hulp van Rotterdamse koks is Zegro een "huisgemaakte" croquette en bitterbal gaan ontwikkelen.

Het resultaat mag er zijn, pure Rotterdamsche kwaliteitsproducten met een "Stoere Rotterdamsche uitstraling" die anno nu op menig lunchmenu of bittergarnituur in Rotterdam en omstreken wordt geserveerd.

Na het succes van de Rotterdamsche croquette en bitterbal is Zegro gaan onderzoeken met welke artikelen het de productrange nog wilde uitbreiden.

Het basisrecept was bekend; Topkwaliteit met een Rotterdamsche oorsprong of uitstraling tegen een concurrerende prijs.

Appeltaart

In samenwerking met de bekende Rotterdamse horecaonderneming Dudok, bekend van de Dudok Original appeltaart, is een Rotterdamsche appeltaart ontwikkeld. Ook hier werd niet van het recept afgeweken. De taart is opgebouwd uit hard wenerdeeg, echte boter, verse appelstukjes en afgestreken met een abrikozenmousse.

Kip- en varkenshaassaté

Uniek zijn de kip- en varkenshaassaté van de Rotterdamsche. De fijne ingrediënten en de hoge kwaliteit zijn al meerdere keren bekroond door nationale en internationale vakjury's.

Krotenmosterd

Wat is er nou Rotterdamser dan kroten! Met die gedachte is Culinair consultant Yuri Verbeek aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een mosterd voor ''De Rotterdamsche bitterbal''. Het resultaat mag er zijn, een heerlijke zacht-zoete mosterd met de smaak van vers gekookte kroten en een bijzondere kleur! Een perfecte match met de Rotterdamsche croquette of bitterbal, maar ook heerlijk bij een kaasplateau. Hij is natuurlijk ook toepasbaar voor warme bereidingen, denk maar eens aan de Rotterdamsche krotenmosterdsoep!

Satésaus

Zegro heeft een gerenommeerd productiebedrijf van satésaus bereid gevonden om speciaal voor de Rotterdamsche een satésaus te ontwikkelen, dit volgens een traditioneel Indonesisch recept. Deze heerlijke grove, iets zoetige, satésaus is natuurlijk heerlijk bij de Rotterdamsche saté, maar ook in uw cafetaria of snackbar kunt u zich hiermee onderscheiden.

Voor meer informatie kijk ook op www.derotterdamsche.eu.


< Terug

Altijd als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief