« Terug naar nieuwsoverzicht

Hitte-alarm: 5 tips om je personeel fris te houden

Blogs Hitte-alarm: 5 tips om je personeel fris te houden

Even een opfrisser

Als deze zomer net zo warm wordt als afgelopen jaar, en daar lijkt het wel op, dan kunnen we weer rekenen op volle terrassen en hoogtijdagen voor de horeca. Allemaal leuk en aardig, maar dit betekent ook hard werken voor het horecapersoneel. Terwijl de temperaturen hoog oplopen en vakantievierders de terrassen bevolken, staat het zweet bij je horecapersoneel op de rug. Het is daarom essentieel om je personeel fris en fruitig te houden. Met deze vijf tips zorg je ervoor dat je personeel het hoofd koel weet te houden!

 

Verkoelende tips

 

  1. Zorg voor verkoeling op de werkplek. Uren in de brandende zon staan doen niemand goed. Creëer daarom plekken waar je personeel even kan afkoelen. Denk aan airconditioning, strategisch geplaatste parasols etc.
  2. Laat je personeel voldoende water drinken. Zet bijvoorbeeld flessen water klaar of las drinkpauzes in. Let echter op met suikerrijke en cafeïne houdende dranken deze onttrekken juist vocht aan het lichaam.
  3. Eiwit- en vitaminerijk eten als stevige basis. In sneltreinvaart 15 tafels bedienen bij 30 graden is topsport. Let er dan ook op dat je personeel goed eet, zodat ze vol energie de volgende stroom klanten van dienst kunnen zijn.
  4. Kies voor luchtige kleding. Materialen als katoen, linnen of een andere natuurlijke vezel zijn luchtig en houden minder warmte vast. Ook een hoed, pet of zonneklep zijn essentieel als je personeel veel in de zon staat. Hiermee voorkom je een zonnesteek.
  5. Stel zonnebrand beschikbaar. Laat niets aanbranden op de werkvloer, ook niet je personeel. Met voldoende zonnebrand voor het personeel in de bediening is een zomerse teint het enige wat ze aan deze warme dagen overhouden.

 

Academy

Nu het aantrekken van ervaren horecapersoneel steeds lastiger wordt, kunnen we het niet genoeg benadrukken; zorg goed voor het team dat je hebt. Naast deze tips om je personeel fris te houden, kun je bovendien ook denken aan een cursus of training om je personeel nog efficiënter te laten werken. Zegro Academy biedt verschillende horecatrainingen aan, waaronder SVH Sociale Hygiëne, wijnoorkonde SDEN, een dagopleiding BHV en terrastrainingen. Vraag naar de mogelijkheden!

 

 

Deel dit bericht: